Πήρες κι εσύ SMS στο κινητό σου ότι κέρδισες ένα μεγάλο δώρο;

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας Κύπρου.

Ιδιαίτερη προσοχή συστήνει στο κοινό η Αστυνομία, για προστασία από απατηλά τηλεφωνικά μηνύματα ή και μηνύματα σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, που αποστέλλονται σε πολίτες και αποσκοπούν στην απόσπαση προσωπικών τους στοιχείων, καθώς και στοιχείων των τραπεζικών πιστωτικών τους καρτών.

Σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε η Αστυνομία από αριθμό πολιτών και από εταιρεία πώλησης ηλεκτρονικών και άλλων προϊόντων, αποστέλλονται τηλεφωνικά μηνύματα σε τηλεφωνικούς αριθμούς πολιτών και μηνύματα σε προσωπικούς λογαριασμούς που διατηρούν οι πολίτες σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, στα οποία μηνύματα αναφέρεται πως η εταιρεία πώλησης ηλεκτρονικών προϊόντων διεξάγει διαγωνισμό και πως οι πολίτες που λαμβάνουν το μήνυμα έχουν κερδίσει ένα από τα δώρα ή βραβεία του διαγωνισμού.



Φώτο 1.jpg
Φώτο 2.jpg

Στα κακόβουλα μηνύματα αναφέρεται ηλεκτρονικός σύνδεσμος – link – τον οποίο καλούνται οι πολίτες που λαμβάνουν τα μηνύματα να επιλέξουν για να ελέγξουν το βραβείο τους, ενώ σε άλλες περιπτώσεις, ο ηλεκτρονικός σύνδεσμος αυτός είναι σε μορφή κειμένου, όπως για παράδειγμα «Ελέγξτε το βραβείο μου». Επιλέγοντας τους ηλεκτρονικούς συνδέσμους που φαίνονται στα κακόβουλα μηνύματα, οι πολίτες καλούνται στη συνέχεια να καταχωρήσουν διάφορα προσωπικά τους δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων και στοιχείων της τραπεζικής πιστωτικής τους κάρτας.

Χρησιμοποιώντας τα στοιχεία αυτά των πολιτών και των πιστωτικών τους καρτών, οι δράστες της απάτης είναι σε θέση να αποσπάσουν χρηματικά ποσά από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των πολιτών. Το κοινό καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και από άλλα παρόμοιας φύσης μηνύματα που ενδεχομένως να λαμβάνει είτε μέσω τηλεφωνικών μηνυμάτων, είτε μέσω διαδικτυακών μηνυμάτων

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειαπόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.