Μεξικο _ Με σφεντόνες περασμένες στη ζώνη τους και πέτρες ως «πυρομαχικά» θα κυκλοφορούν οι αστυνομικοί……

Με σφεντόνες περασμένες στη ζώνη τους και πέτρες ως «πυρομαχικά» θα κυκλοφορούν αστυνομικοί σε δήμο του Μεξικού, μετά την απόφαση της τοπικής κυβέρνησης να αφαιρέσει τα όπλα τους.

Από τα 130 μέλη του αστυνομικού τμήματος του Αλβαράδο, μόνο οι 30 πέρασαν τα απαραίτητα τεστ και κρίθηκαν κατάλληλοι για υπηρεσία, κάτι που οδήγησε την πολιτεία της Βερακρούς στην απόφαση να αφοπλίσει το σώμα!

Ο δήμαρχος δείχνει πώς χρησιμοποιείται μια σφεντόνα

Επειτα από αυτό, ο δήμαρχος Μπογκάρ Ρουίθ Ρόσας τους μοίρασε σφεντόνες και μικρές σακούλες με πέτρες, σε μία συμβολή κίνηση διαμαρτυρίας. Μάλιστα, τους έκανε και μια μικρή επίδειξη για τη χρήση της σφεντόνας! Επρόκειτο βέβαια για συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας.

Ο ίδιος απέδωσε τον αφοπλισμό της τοπικής αστυνομίας σε πολιτική βεντέτα, ενόψει των εκλογών της 1ης Ιουλίου. Ολα αυτά σε μία περιφέρεια στην οποία την τελευταία δεκαετία έχουν ανακαλυφθεί μαζικοί τάφοι με εκατοντάδες πτώματα, ενώ έχουν δολοφονηθεί τουλάχιστον 20 δημοσιογράφοι.

Πληροφορίες: Guardian/iefimerida

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.