Θερινό ηλιοστάσιο 2018 _ Σήμερα είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια ημέρα του έτους και σηματοδοτή επίσημα την έναρξη του καλοκαίρι στο βόρειο ημισφαίριο.

Στις 13.07 ακριβώς, σήμερα Πέμπτη 21 Ιουνίου

Στις 13.07 ακριβώς, σήμερα Πέμπτη 21 Ιουνίου, θα λάβει χώρα το θερινό ηλιοστάσιο σηματοδοτώντας και την επίσημη έναρξη του καλοκαιριού, με την μεγαλύτερη σε διάρκεια ημέρα του έτους.

Από σήμερα(Πέμπτη) και μετά, οι μέρες θα αρχίσουν σιγά-σιγά να μικραίνουν, ώσπου σχεδόν να εξισωθούν με τις νύχτες κατά την φθινοπωρινή ισημερία, ενώ στο χειμερινό ηλιοστάσιο του Δεκεμβρίου θα υπάρχει πια η μικρότερη μέρα.

Όπως κάθε χρόνο, το θερινό ηλιοστάσιο εγκαινιάζει αστρονομικά την έναρξη του καλοκαιριού στο βόρειο ημισφαίριο, όπου ανήκει και η Ελλάδα. Ταυτόχρονα, στο νότιο ημισφαίριο θα σημειωθεί το χειμερινό ηλιοστάσιο και θα αρχίσει ο χειμώνας.

Στο βόρειο ημισφαίριο, ο Ήλιος θα βρίσκεται στο βορειότερο σημείο του στον ουρανό και η μέρα θα έχει την μεγαλύτερη διάρκεια του έτους, καθώς ο βόρειος πόλος της Γης θα είναι στραμμένος προς τον Ήλιο. Αντίθετα, στο χειμερινό ηλιοστάσιο, ο Βόρειος Πόλος βρίσκεται στο πιο απομακρυσμένο σημείο από τον Ήλιο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μία άποψη για το “Θερινό ηλιοστάσιο 2018 _ Σήμερα είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια ημέρα του έτους και σηματοδοτή επίσημα την έναρξη του καλοκαίρι στο βόρειο ημισφαίριο.”

  1. I am inn fact thankful to the holder of this web site who has shared this enormous article at here. http://malatesta64.xyz/mobileslotgamesfreedownload476236

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.