Δανία _ Με νόμο απαγορεύει την ισλαμική μαντήλα σε δημόσιο χώρο.

Από  01 Αυγούστου  έχει  τεθεί σε ισχύ το μέτρο της απαγόρευσης της μπούρκας στη Δανία, που είχε περάσει με ευρεία πλειοψηφία από τη Βουλή στα τέλη Μαΐου. Το μέτρο προκαλεί αντιδράσεις και τις επόμενες ώρες ακτιβιστές σχεδιάζουν διαμαρτυρίες. 

Ο νόμος για την απαγόρευση της μπούρκας προβλέπει πρόστιμο 135 ευρώ. Σε περίπτωση επαναλαμβανόμενων παραβιάσεων, οι παραβάτες κινδυνεύουν με πρόστιμο 1.350 ευρώ ή ποινή φυλάκισης μέχρι έξι μηνών.

Παράλληλα, όποιος αναγκάζει έναν άνθρωπο να καλύπτει το πρόσωπό του χρησιμοποιώντας βία ή απειλή, κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης μέχρι δύο ετών.

Πάντως, από σήμερα οι Δανία γίνεται η πέμπτη χώρα που απαγορεύει την πλήρη κάλυψη του προσώπου, μια απόφαση που προκάλεσε πολλές συζητήσεις και διαξιφισμούς ανάμεσα στους υποστηρικτές και τους πολέμιους του μέτρου.

Ο νόμος για τον περιορισμό της ισλαμικής περιβολής εισήλθε σστο κοινοβούλιο από τον κεντροδεξιό κυβερνητικό συνασπισμό, που επιδιώκει πιο αυστηρούς κανόνες για το άσυλο και τη μετανάστευση τα επόμενα χρόνια.

Αποτέλεσμα εικόνας για γυναικες με μπουρκες

Πάντως, οι ακτιβιστές ετοιμάζουν διαμαρτυρία γιατί θεωρούν ότι θεωρούν ότι το μέτρο επιβάλλει διάκριση κατά μιας μειονοτικής ομάδας.

Σήμερα το πρωί, ο αναπληρωτής διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας Φώτης Φιλίππου δήλωσε ότι όλες οι γυναίκες «θα πρέπει να αισθάνονται ελεύθερες να ντύνονται όπως τους ευχαριστεί και να φορούν ρούχα που εκφράζουν την ταυτότητα και τα πιστεύω τους», προσθέτοντας ότι η απαγόρευση θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στις μουσουλμάνες που επιλέγουν να φορούν νικάμπ ή μπούρκα.

«Εάν ο σκοπός του νόμου είναι να προστατεύσει τα δικαιώματα των γυναικών, αποτυγχάνει πλήρως. Αντίθετα, ο νόμος ποινικοποιεί τις γυναίκες για την επιλογή τους στην ενδυμασία», ανέφερε.

Αποτέλεσμα εικόνας για γυναικες με μπουρκες

Ο νόμος για την απαγόρευση της μπούρκας επιτρέπει στους ανθρώπους να καλύπτουν το πρόσωπό τους όταν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος, όπως για παράδειγμα για όσους φορούν κράνος και οδηγούν μοτοσικλέτα ή όταν υπάρχει κρύο.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η αστυνομία θα μπορεί να δίνει συστάσεις στις γυναίκες να βγάλουν την μπούρκα ή θα μπορεί να τους ζητάει να εγκαταλείπουν δημόσια μέρη.

thecaller.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.