Τούρκοι στρατοχωροφύλακες σκοτώθηκαν κατα την διάρκεια μεταφοράς μεταναστών.

 

Πιάστηκαν στα πράσα οι Τούρκοι! Στρατοχωροφύλακες μετέφεραν Μαροκινούς μετανάστες προς τις Σαράντα Εκκλησιές.

 

 

Πιάστηκαν στα πράσα οι Τούρκοι! Στρατοχωροφύλακες μετέφεραν Μαροκινούς μετανάστες προς τις Σαράντα Εκκλησιές

Τελικά και ο… Αλλάχ αγαπάει τον κλέφτη αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη

Λεωφορείο στην Τουρκία που μετέφερε Μαροκινούς μετανάστες με προορισμό τις Σαράντα Εκκλησιές της Αν. Θράκης, τη συνοδεία στρατιωτικών, τράκαρε με φορτηγό: Δύο στρατοχωροφύλακες νεκροί και ένας μετανάστες

Στο δυστύχημα που σημειώθηκε κατά τη σύγκρουση του λεωφορείου με φορτηγό, σκοκτώθηκαν δύο στρατοχωροφύλακες και ένας μετανάστης, ενώ τραυματίστηκαν 33 άτομα.

Το λεωφορείο συγκρούστηκε με το φορτηγό στην περιοχή Damlama του αυτοκινητόδρομου Ταρσού-Κιλίκιες Πύλες (Ποζάντι), και είχε προορισμό το “Κέντρο Επαναπροώθησης Μεταναστών” στις Σαράντα Εκκλησιές της Αν. Θράκης, για να κινηθούν στη συνέχεια οι Μαροκινοί μετανάστες και πάλι τη συνοδεία της στρατοχωροφυλακής, στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στον Έβρο και εκείθεν να περάσουν στην Ελλάδα.

Η Γενική Εισαγγελία Ταρσού ξεκίνησε έρευνα σχετικά με το εν λόγω δυστύχημα. Στην ανακοίνωση της Γενικής Εισαγγελίας της Ταρσού αναφέρονται τα εξής:

«Το λεωφορείο ξεκίνησε για να μεταφέρει 27 Μαροκινούς μετανάστες στο “Κέντρο Επαναπροώθησης Μεταναστών” στις Σαράντα Εκκλησιές της Αν. Θράκης (Kırklareli Geri Gönderme Merkezi, GGM), τη συνοδεία 2 Μονίμων Υπαξιωματικών και 9 στρατοχωροφυλάκων ειδικής μονιμότητας, που ανήκουν στην Διοίκηση Στρατοχωροφυλακής του Νομού Γκαζιαντέπ.

Ενώ το λεωφορείο ήταν εν κινήσει με κατεύθυνση Άδανα-Άγκυρα, στις 17.01.2023 και ώρα 01.30 π.μ., στην τοποθεσία Tem Otoyolu Taşobası, ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα με θανάτους και τραυματισμούς.

Το λεωφορείο έπεσε πάνω σε προπορευόμενο φορτηγό που μετέφερε σίδερα.

Μετά από άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας Ταρσού, ο εισαγγελέας υπηρεσίας μετέβη επί τόπου και εξέτασε τα του δυστυχήματος.

Παρατηρήθηκε ότι τραυματίστηκαν 2 Μόνιμοι Υπαξιωματικοί και 9 στρατοχωροφύλακες ειδικής μονιμότητας ενώ δεν ήταν δυνατή η επικοινωνία με 2 άτομα.

Διαπιστώθηκε ότι 3 άτομα έχασαν τη ζωή τους στη φωτιά που εκδηλώθηκε στο λεωφορείο μετά το δυστύχημα, οι δύο ήταν στρατιωτικοί και ο ένας μετανάστης…”

Παρατήρηση: Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το τουρκικό κράτος μεταφέρει με τον πιο επίσημο τρόπο μετανάστες και μάλιστα με καταγωγή από το Μαρόκο, από έναν νομό που βρίσκεται στα ΝΑ της τουρκικής επικράτειας, απ’ όπου προφανώς εισήλθαν στην Τουρκία, στην Αν. Θράκη, όπου υπάρχει το “Κέντρο Επαναπροώθησης Μεταναστών” στις Σαράντα Εκκλησιές.

Είναι προφανέστατο ότι από αλλού εισέρχονται οι μετανάστες στην Τουρκία, η οποία στη συνέχεια τους μεταφέρει σε ένα “Κέντρο Επαναπροώθησης Μεταναστών” που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, για να τους επαναπροωθήσει σκόπιμα στις χώρες αυτές.

 

Μήπως πρέπει να ασχοληθεί με το θέμα το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και το αρμόδιο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής;

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ.

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους  και δεν δεσμεύουν καθ οιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Με πληροφορίες από

Πηγή

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.