Μηταράκης : Θα εμβολιαστούν κανονικά πρόσφυγες και μετανάστες.

Εικόνα αρχείου.

Ο υπουργός σημείωσε ότι όσοι πρόσφυγες και μετανάστες έρχονται στην Ελλάδα υποβάλλονται σε τεστ covid

Μηταράκης στο MEGA : Θα εμβολιαστούν κανονικά πρόσφυγες και μετανάστες

Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει όλος ο κόσμος είναι ότι η επάρκεια εμβολίων δεν ανταποκρίθηκε στις εκτιμήσεις ζήτησης. Τους επόμενες εβδομάδες και μήνες θα επιτύχουμε τον μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού» τόνισε ο κ. Μηταράκης, χαρακτηρίζοντας κρίσιμο τον εμβολιασμό για όλες τις ηλικίες.

Παράλληλα, ο υπουργός σημείωσε ότι όσοι πρόσφυγες και μετανάστες έρχονται στην Ελλάδα υποβάλλονται σε τεστ covid. «Ο μεταναστευτικός πληθυσμός δεν έδειξε στοιχεία μόλυνσης διαφορετικά από τον γενικό πληθυσμό» διευκρίνισε σχετικά.

Μάλιστα, έκανε λόγο, ότι οι πρόσφυγες, οι μετανάστες αλλά και οι αιτούντες άσυλο θα εμβολιαστούν έναντι του κορoναϊού. «Θα εμβολιαστούν κανονικά ανάλογα με τις ηλικιακές του ομάδες. Αυτονόητα θα κάνουν εμβόλιο. Όλοι έχουν αριθμό κοινωνικής ασφάλισης».

Σχετικά με το ζήτημα των δομών φιλοξενίας, υποστήριξε ότι από τις 37 υπάρχουσες, οι 34 είναι δημιούργημα ΣΥΡΙΖΑ. «Ολοκληρώθηκε η αποσυμφόρηση στα νησιά. Είχαμε φτάσει να έχουμε 34.000 επί ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα είναι 12.000» ανέφερε.

Προανήγγειλε μάλιστα νέες αναχωρήσεις προσφύγων προς την Γερμανία. «Την Τετάρτη θα φύγουν 140 άτομα. Μέσα σε 1-2 μήνες θα έχουν φύγει 1000 άτομα με απευθείας πτήσεις από τη Λέσβο στην Γερμανία» είπε και πρόσθεσε:

«Απελάσεις, μετεγκαταστάσεις, και επιστροφές είναι πλέον περισσότερες από τις αφίξεις. Τελείωσε η πολιτική των ανοιχτών συνόρων».

Σε ότι αφορά στο θέμα του Έβρου, υπογράμμισε, ότι είναι απαραίτητο να αναβαθμιστεί η δομή του φυλακίου, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο θα είναι δυναμικότητας 700 ατόμων. «Στόχος της δομής είναι η καταγραφή των νέων αφίξεων.

Δεν θα μένουν στον Έβρο οι πρόσφυγες.

Θα διανέμονται στις 32 δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα».

«Προσπαθεί να κρύψει από τα ελληνικά νησιά και τα κολαστήρια που είναι αποκλειστικά υπεύθυνη η κυβέρνηση.

Στοίβαξαν ανθρώπους στην Μόρια και στο Καρά Τεπέ» υπογράμμισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου, με τη σειρά της.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να κλείσουν οι δομές και να ενσωματωθούν στις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες όσοι θα έπαιρναν άσυλο» συμπλήρωσε, τονίζοντας την ανάγκη για επιτάγχυση της διαδικασίας ασύλου.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειαπόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους  και δεν δεσμεύουν καθ οιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Πηγή

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.