Κώς: Συνελήφθη αλλοδαπός για κατασκοπεία βρέθηκε να κατέχει οπτικοακουστικό υλικό από στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Συνελήφθη Αιγύπτιος με την κατηγορία της κατασκοπείας- διακίνηση λαθρομεταναστών-Κατείχε υλικό από στρατιωτικές εγκαταστάσεις

Επιχείρηση του Λιμενικού σε εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης παράνομη διακίνηση λαθρομεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα, μέσω της Κω και προώθησής τους στην ενδοχώρα με πλαστά έγγραφα

Στελέχη του Λιμενικού Κω συνέλαβαν 43χρονο Αιγύπτιο με τις κατηγορίες της πλαστογραφίας και της κατασκοπεία, καθώς βρέθηκε στο κινητό του οπτικοακουστικό υλικό από στρατιωτικές εγκαταστάσεις του νησιού.

Ο ίδιος φέρεται να αρνείται τις κατηγορίες ενώ δεν έχει παραθέσει αιτιολογικό ισχυρισμό για την κατοχή του βιντεολητπικού υλικό που κατείχε.

Σε έρευνα στην οικία του 43χρονου Αιγύπτιου, στη χώρα της Κω, κατασχέθηκαν ηλεκτρονικός υπολογιστής και φορητές συσκευές αποθήκευσης, οι οποίες πρόκειται να αποσταλούν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (ΔΕΕ) προς περαιτέρω διερεύνηση. Στο πλαίσιο ερευνών και αξιοποίησης πληροφοριών, ο 43χρονος Αιγύπτιος, εντοπίστηκε (19/04)  να συνοδεύει δύο λαθρομετανάστες 23ετών και 27χρονως, σε χώρο αναμονής ΤΑΧΙ, έξω από τον αερολιμένα του νησιού. Οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν καθώς  κατά τον έλεγχο επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία επρόκειτο να χρησιμοποιήσουν για να ταξιδέψουν.

 

Ο 43χρονος Αιγύπτιος συμμετείχε σε οργανωμένο κύκλωμα μεταφοράς λαθρομεταναστών από την Τουρκία και με πλαστά έγγραφα μέσω της Κω τους προωθούσαν στην ενδοχώρα.

Είχε προηγηθεί επιχείρηση του Λιμενικού Καλύμνου όταν εντόπισε (19/04) σκάφος με λαθρομετανάστες να κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς τις ακτές. Ύστερα από καταδίωξη, συνελήφθησαν οκτώ λαθρομετανάστες χωρίς έγγραφα, και μεταφέρθηκαν στο λιμένα της Κω. Μαρτυρίες των λαθρομεταναστών, αναγνώρισαν ανάμεσά τους τον 23χρονο Τούρκο χειριστή του ταχύπλοου σκάφους, ο οποίος τους μετέφερε από τα τουρκικά παράλια, ως το διακινητή και συνελήφθη . Τον 23χρονο αναγνώρισαν και οι δύο λαθρομετανάστες οι οποίες είχαν συλληφθεί νωρίτερα.
Σε βάρος του διακινητή, σχηματίσθηκε από το Λιμενικό, δικογραφία για παράνομη είσοδο, παράνομη διακίνηση προσώπων κατ’ εξακολούθηση.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κω, με τη συνδρομή στελεχών κλιμακίου Ειδικών Αποστολών Λιμεναρχείου Κω, της Λιμενικής Αρχής Καλύμνου και της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ).

 

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειαπόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους  και δεν δεσμεύουν καθ οιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Εικόνες αρχείου.

Πηγή

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.