Επεισόδια κατοίκων της Μοριας με τα ΜΑΤ.(vid.foto)

 

 

Σοβαρά επεισόδια κατοίκων της Μοριας με τα ΜΑΤ και μικρές εστίες με φωτιές ξανά στον ελαιώνα

Σοβαρά και εκτεταμένα επεισόδια από αργά το μεσημέρι στην περιοχή γύρω από το ΚΥΤ της Μοριας.

Κάτοικοι της Μοριας από νωρίς συγκεντρώθηκαν στην διασταύρωση της Μοριας από Παναγιουδα αλλά και από Λαρσο με σκοπό να αποτρέψουν τα εγκαίνια της Δομής Υγείας έξω από το ΚΥΤ.

Οι άνδρες των ΜΑΤ εδώ και ώρα προσπαθούν να απωθήσουν τους κατοίκους από τον δρόμο και τα γύρω χωράφια χτυπώντας τους και πετώντας δακρυγόνα και αλλά χημικά..

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν τραυματίες μεταξύ των κατοίκων της Μοριας, ενώ στο σημείο σπεύδουν κάτοικοι και από αλλά μέρη της Λέσβου.

Νωρίτερα στην περιοχή όπου γίνεται η διαμαρτυρία των κατοίκων της Μοριας βρέθηκε και ο Χαράλαμπος Αθανασίου με σκοπο να τους ηρεμήσει. Ο κος Αθανασίου πρότεινε στους κατοίκους να βγει μια τριμελή επιτροπή ώστε να συνάντηση της ΠτΔ λίγο πριν φύγει από το νησί μας, ώστε να καταθέσουν τα αιτήματα τους αλλά οι κάτοικοι της Μοριας ήταν ανέκδοτοι λέγοντας πως δεν θέλουμε πλέον μόνο λόγια αλλά και πράξεις..

Αξίζει να σημειώσουμε ότι γύρω από το ΚΥΤ της Μοριας έχουμε και φωτιές μέσα στο ελαιώνα σε τρία μάλιστα σημεία κυρίως απο τα δακρυγόνα που πετούν στα τυφλά οι άνδρες των ΜΑΤ.

 Είναι  πάντως θλιβερό την ώρα που η Μόρια και οι κάτοικοι των γύρω περιοχών έχουν σηκώσει το βάρος του μεταναστευτικού – προσφυγικού για ολόκληρο το νησί να προκαλούνται με φιέστες επέκτασης του ΚΥΤ. Και μάλιστα νέες δομές που έχουν σχέση με ξένες Κυβερνήσεις και έχουν από την άλλη την στήριξη της Ελληνικής Κυβέρνησης.  Πραγματικά είναι δύσκολο να καταλάβει κάποιος τι τελικά σκέφτονται και τι επιδιώκουν. 

Ο βουλευτής Λέσβου της Ν.Δ., Χαράλαμπος Αθανασίου, τόνισε στην ΕΡΤ Αιγαίου, ότι “η συγκέντρωση των 50-60 κατοίκων ήταν ειρηνική, αλλά 4-5 ακραία στοιχεία πέταξαν πέτρες και η αστυνομία απάντησε με  υπερβάλλοντα ζήλο».

Οι κάτοικοι, δηλώνουν στην ΕΡΤ Αιγαίου, απογοητευμένοι και αγανακτισμένοι καθώς ακούν συνεχώς υποσχέσεις ενώ τα προβλήματα που βιώνουν δεν έχουν αντιμετωπιστεί, παρά την αισιοδοξία που εκφράζει το Υπουργείο Μετανάστευσης ότι η αποσυμφόρηση προχωρά.

 

 Ανακοίνωση από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου:

 

  Η Περιφερειακή Αρχή Βορείου Αιγαίου καταδικάζει την βία που ασκήθηκε ακόμη μια φορά εναντίον διαμαρτυρομένων κατοίκων της Λέσβου σήμερα Πέμπτη 20.08.2020.

Η Περιφερειακή Αρχή γνωρίζοντας τις δυσκολίες στην καθημερινότητα των πολιτών, το άνισο βάρος που έχουν σηκώσει μέχρι σήμερα οι κάτοικοι των νήσων του Βορείου Αιγαίου τα τελευταία χρόνια λόγω της μεταναστευτικής κρίσεως και λαμβάνοντας υπόψιν την κρίσιμη γεωγραφική θέση των νήσων εμμένει στην θέση της για πλήρη εκκένωση των νήσων από τους μετανάστες καθώς και το κλείσιμο όλων των υφισταμένων δομών .

Ο Περιφερειάρχης είχε εγκαίρως και επανειλημμένως μεταφέρει στους αρμόδιους την τεταμένη κατάσταση που επικρατεί στα νησιά και είχε επισημάνει πως η διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος απαιτεί μόνο προσεγμένες κινήσεις ουσίας που θα οδηγήσουν στην οριστική επίλυση του επί πέντε έτη εθνικού προβλήματος.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.