Ελλάδα: Απέρριψε το τουρκικό διάβημα για το νεκρό από πυροβολισμό – Διακίνηση λαθρομεταναστών, καμμιά ανάμιξη.

Σκηνικό έντασης και δημιουργίας εντυπώσεων φαίνεται ότι θέλουν να στήσουν οι Τούρκοι στην περιοχή του Έβρου για άλλη μια φορά, με τα δημοσιεύματα χθες αργά το βράδυ αρκετών ΜΜΕ, για τον 43χρονο νεκρό στην τουρκική όχθη του ποταμού Έβρου, απέναντι απ’ τα Λαγυνά Σουφλίου.

 

Όπως αποκάλυψε το evronews.gr, παραθέτοντας μερικά χαρακτηριστικά τουρκικά δημοσιεύματα, έκαναν αναφορά για περιστατικό που συνέβη Σάββατο απόγευμα στην όχθη του ποταμού Έβρου, που αποτελεί φυσικό σύνορο με την Ελλάδα, κοντά στο χωριό Αντασαρχανλί της επαρχίας Αδριανούπολης, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τα Λαγυνά. Το  φερόμενο θύμα Μεχμέτ Ντουργκούν 43 χρόνων, καθόταν με τον συγχωριανό του Σουλεϊμάν Σενέρ, 50 ετών, στην όχθη του ποταμού, όταν δέχτηκε πυροβολισμό στο πρόσωπο. Σύμφωνα με τον Σενέρ, που έσπευσε στο κοντινό χωριό όπου ενημέρωσε για το περιστατικό, ο Ντουγκούν πέθανε ακαριαία και  στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο που μετέφερε τη σωρό του θύματος στο νεκροτομείο του νοσοκομείου της Αδριανούπολης.

2

 

amm-1

Κανένας πυροβολισμός από την ελληνική πλευρά

Είναι υπόθεση διακίνησης λαθρομεταναστών

Από την πρώτη στιγμή που το ζήτημα άρχισε να παίρνει διαστάσεις εκ μέρους των Τούρκων και μετά το δημοσίευμα του Evros-news.gr το πρωί, η ελληνική πλευρά ξεκαθάρισε άμεσα ότι δεν έπεσε κανένας πυροβολισμός από την ελληνική περιοχή, το συμβάν έγινε στην τουρκική περιοχή του ποταμού Έβρου, σε σημείο με πολύ πυκνή βλάστηση. Επρόκειτο για διακινητές λαθρομεταναστών  και ο ένας από τους δύο Τούρκους που ενεπλάκησαν ήταν μάλλον μεθυσμένος. Τονίστηκε μάλιστα πως ήδη έχει γίνει έρευνα τόσο στην πλευρά του στρατού όσο και της αστυνομίας, από την οποία δεν προκύπτει πως έπεσαν πυροβολισμοί από την ελληνική πλευρά.

Η Αθήνα απέρριψε άμεσα και κατηγορηματικά τις τουρκικές αιτιάσεις για το φερόμενο επεισόδιο στον Έβρο, δηλαδή τις αναφορές τουρκικών μέσων ενημέρωσης περί πυροβολισμών από το ελληνικό έδαφος με αποτέλεσμα να σκοτωθεί Τούρκος πολίτης.

Άμεση απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών

Απέρριψε το τουρκικό διάβημα: “Να φυλάτε τα σύνορα σας”

Μάλιστα η κίνηση της Άγκυρας να καλέσει στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών της Επιτετραμμένη της Ελλάδας στην τουρκική πρωτεύουσα, απαντήθηκε άμεσα και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, η Επιτετραμμένη μας στην Άγκυρα «επεσήμανε στην τουρκική πλευρά την υποχρέωση της τελευταίας να φυλάει τα σύνορα της και να μην επιτρέπει την δράση διακινητών και την παράνομη μετανάστευση».

 

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών:

«Η Επιτετραμμένη στην Άγκυρα, κατόπιν σχετικών οδηγιών, απαντώντας σε σχετικό έκτακτο διάβημα στο οποίο κλήθηκε νωρίτερα σήμερα στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, απέρριψε στο σύνολο τους τις τουρκικές αιτιάσεις σχετικά με φερόμενο περιστατικό στον Έβρο.

Επεσήμανε στην τουρκική πλευρά την υποχρέωση της τελευταίας να φυλάει τα σύνορα της και να μην επιτρέπει την δράση διακινητών και την παράνομη μετανάστευση».

Λίγο νωρίτερα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, με έκτακτες ανταποκρίσεις, μετέδιδαν την είδηση της κλήσης στο Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών της Ελληνίδας επιτετραμμένης για την επίδοση διαβήματος.

Είναι φανερό ότι στην Τουρκία υπάρχει έντονος εκνευρισμός, τόσο λόγω της παρουσίας των Αμερικανών στον Έβρο, με την βάση εξυπηρέτησης που έχουν δημιουργήσει στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και την χρησιμοποίηση της περιοχής, αλλά και με την αποτροπή της περσινής απόπειρας βίαιης εισβολής χιλιάδων λαθρομεταναστών, τον Μάρτιο του 2020. Έτσι επιχειρούν με το παραμικρό να δημιουργήσουν ένταση, χρησιμοποιώντας φυσικά τα πλήρως ελεγχόμενα ΜΜΕ τους. Πολύ σωστά μάλιστα το υπουργείο Εξωτερικών επεσήμανε ότι την υποχρέωση της Τουρκίας να φυλάει τα σύνορα της και να μην επιτρέπει την δράση διακινητών και την παράνομη μετανάστευση. Γιατί είναι γνωστό πως όχι μόνο δεν κάνει κάτι τέτοιο, αλλά αντίθετα βοηθάει και με τους κρατικούς μηχανισμούς της τόσο τους διακινητές όσο και τους λαθρομετανάστες να περνούν μέσω του ποταμού Έβρου στην Ελλάδα.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειαπόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους  και δεν δεσμεύουν καθ οιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Πηγή

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.