Εγκληματικότητα και Μετανάστευση.Άρθρο της Δήμητρα Ρετσινά – Φωτεινίδου

 

Γράφει η Δήμητρα Ρετσινά – Φωτεινίδου, Φιλόλογος- Μ.Α. Πολιτικής Φιλοσοφίας Α.Π.Θ. Πολιτευτής Α’ Θεσσαλονίκης

 

Απαράδεκτη η έξαρση της εγκληματικότητας στην πατρίδα μας και μάλιστα σε κεντρικά και τουριστικά μέρη, όπως ο λόφος του Φιλοπάππου! Πρέπει η Πολιτεία με τους θεσμούς της, η Αστυνομία και η όλη η Κοινωνία (Πολίτες- Κοινή Γνώμη) να καταδικάζουμε και να προλαβαίνουμε τις εγκληματικές ενέργειες εις βάρος ανύποπτων πολιτών. Άντρο συμμοριών αλλοδαπών, και ίσως και ντόπιων,έγινε ο χώρος γύρω απο την Ακρόπολη κλπ.

 

Το τραγικό περιστατικό του συμβάντος στου Φιλοπάππου με τον θάνατο ενός 25χρονου Ελληνόπουλου από συμμορία οπλισμένων αλλοδαπών που επιτέθηκαν στον άτυχο νέο και στην φίλη του έφερε ξανά στο προσκήνιο το πρόβλημα αστυνόμευσης που έχει η περιοχή, καθώς και το θέμα της παράνομης μετανάστευσης και παραμονής κακοποιών στοιχείων στην χώρα μας.

 

Προέχει η ασφάλεια των πολιτών και είδαμε όλοι, με την πρόσφατη τραγωδία στο Μάτι Αττικής, πόσο σημαντικός και πολύπλευρος είναι ο ρόλος της ΕΛ.ΑΣ. και ο συντονισμός των ενεργειών όλων των Σωμάτων Ασφαλείας. Χωρίς αστυνόμευση η χώρα γίνεται «ξέφραγο αμπέλι» και εκτός από τους Έλληνες κακοποιούνται και τουρίστες, με αποτέλεσμα να πλήττεται ο Ελληνικός Τουρισμός.

 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» τα κρούσματα ληστειών με θύματα τουρίστες και ζευγάρια στην περιοχή του Φιλοπάππου έχουν αυξηθεί, με δράστες υπηκόους Πακιστάν, Αφγανιστάν και Αλγερία. Συνήθως χρησιμοποιούν σπασμένα μπουκάλια για να απειλήσουν τα θύματά τους, τα οποία πετούν στη συνέχεια, καθώς θέλουν να αποφύγουν τη σύλληψη έχοντας στην κατοχή τους μαχαίρια ή άλλα αιχμηρά αντικείμενα.

 

Το Ειδικό Σχέδιο Αστυνόμευσης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής που είχε καταρτιστεί την Άνοιξη για την προστασία των περιοχών με μεγάλη τουριστική κίνηση όπως Φιλοπάππου, Ακρόπολη και Ιστορικό Κέντρο, φαίνεται πως δεν είχε αποτέλεσμα στην συγκεκριμένη περίπτωση, ενώ καταστηματάρχες και κάτοικοι αυτών των περιοχών, αναφέρουν ότι έχει ατονίσει η ένστολη παρουσία και αστυνόμευση της περιοχής.

 

Όπως αποδεικνύεται το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.δεν μπορεί να χαρακτηριστεί επιτυχημένο.Απαιτείται η σύσταση 5μελων περιπόλων, ισχυρά εξοπλισμενων, προκειμένου να διασφαλιστεί ολόκληρη η περιοχή, έναντι κάθε επιδοξης εγκληματικης ομαδας ατόμων, παρατυπων μεταναστων, αλλά και ημεδαπών.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.