Η Διεύθυνση Πληροφορικής της Βουλής, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. και η Εθνική Αρχή Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων (εθνικό CERT) της ΕΥΠ,ξεκινησαν έρευνα για την επίθεση χάκερ στον σέρβερ της Βουλής.

 

Εικόνα αρχείου.

 

 

Τριπλή έρευνα ανοίγει ύστερα από την επίθεση χάκερς στα e-mails της Βουλής

Ξεχωριστές έρευνες θα λάβουν χώρα από τη Διεύθυνση Πληροφορικής της Βουλής, τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. και την Εθνική Αρχή Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων (εθνικό CERT) της ΕΥΠ.

Το μεσημέρι της Πέμπτης η Διεύθυνση Πληροφορικής διαπίστωσε την ηλεκτρονική επίθεση με στόχο τον σέρβερ ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της Βουλής. Αυτό που επιδίωκαν οι χάκερ ήταν να υποκλέψουν την αλληλογραφία υπουργών, βουλευτών και υπαλλήλων της Βουλής. Αμέσως μόλις έγινε αντιληπτή η επίθεση, η Διεύθυνση Πληροφοριών διέκοψε τη λειτουργία του σέρβερ και απενεργοποίησε όλους τους λογαριασμούς e-mails

Βουλή

 

Μέχρι αυτή τη στιγμή γίνονται έρευνες ώστε να διαπιστωθεί εάν υπήρξε διαρροή στοιχείων βουλευτών ή εργαζομένων που κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής διεύθυνσης του Κοινοβουλίου.

Η τριπλή έρευνα αφορά στα εξής: Η Διεύθυνση Πληροφορικής της Βουλής θα πραγματοποιήσει τεχνική έρευνα στα συστήματα ασφαλείας για να διαπιστώσει το μέγεθος της απειλής και τυχόν ηλεκτρονικά ίχνη που μπορεί να άφησαν πίσω τους οι χάκερ. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, θα παραλάβει τα αποτελέσματα της τεχνικής έρευνας και θα διερευνήσει το ποινικό σκέλος της υπόθεσης. Θα προσπαθήσει δηλαδή να ταυτοποιήσει τους δράστες μέσα από τα ηλεκτρονικά τους ίχνη, προκειμένου να σχηματίσει δικογραφία σε βάρος τους.

Το εθνικό CERT της ΕΥΠ θα ερευνήσει την εθνική απειλή που μπορεί να βρίσκεται πίσω από τη δράση χάκερ. Ποιος μπορεί να έδωσε την εντολή και ποιος ήταν ο στόχος του.

Αρμόδιες πηγές σημειώνουν ότι το φαινόμενο των κυβερνοεπιθέσεων έχει πάρει διαστάσεις σε όλο τον κόσμο. Μόλις πριν από μία εβδομάδα κυβερνητικές ιστοσελίδες στην Ουκρανία δέχτηκαν μαζική επίθεση από χάκερ, ανοίγοντας μία μεγάλη συζήτηση στην Ουκρανία για τους εντολείς της αναβαθμισμένης ενέργειας.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

– Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειαπόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους  και δεν δεσμεύουν καθ οιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο

Πηγή

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.