Σε δίκη τελικά οι Αστυνομικοί για το επεισόδιο με τους δικηγόρους.

Εξελίξεις στην κόντρα δικηγόρων και αστυνομικών για τους χαρακτηρισμούς «δικηγοράκια» και «ιερείς αγελάδες» που ταρακούνησε το Δικαστικό Μέγαρο

Στις δικαστικές αίθουσες θα οδηγηθεί τελικά η αντιπαράθεση που ξέσπασε μεταξύ μεταξύ δικηγόρων και αστυνομικών τον Ιούνιο του 2018 για περιστατικό που εκτυλίχθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης καθώς με διάταξη της Εισαγγελίας Εφετών ασκήθηκε ποινή δίωξη για εξύβριση και ελαφρά σωματική βλάβη στους δεύτερους.

Η υπόθεση επανήλθε στο προσκήνιο όταν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών κρίθηκε ότι οι όροι «δικηγοράκια» και «ιερές αγελάδες» που κατηγορούνται ότι χρησιμοποίησαν οι αστυνομικοί κατά των δικηγόρων δεν είναι προσβλητικοί, ζητώντας η μήνυση των τριών εμπλεκόμενων δικηγόρων να αρχειοθετηθεί.

Οι δικηγόροι κατέθεσαν προσφυγή στην Εισαγγελία Εφετών, που ανέτρεψε το σκεπτικό της διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών όσον αφορά την εξύβριση και την ελαφρά σωματική βλάβη επιστρέφοντας τη δικογραφία.

Ενέκρινε ωστόσο την αρχειοθέτηση άλλων αδικημάτων τα οποία περιλαμβάνει η μήνυση των δικηγόρων και αφορούν σε όσα καταγγέλλουν ότι διαδραματίστηκαν κατά την μετάβαση και παραμονή τους στο Αστυνομικό Τμήμα.

Σημειώνεται ότι η απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών να απορρίψει την έγκληση προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στο δικηγορικό σώμα, με τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης να ζητά μάλιστα την απομάκρυνση της Αντιεισαγγελέως που χειρίστηκε την υπόθεση και έκρινε ότι οι παραπάνω χαρακτηρισμοί δεν κρίνουν την υπόληψη των δικηγόρων.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Ευστάθιος Κουτσοχήνας είπε ότι πρόκειται για «δικαίωση του Σώματος όσον αφορά τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, καθώς η διάταξη που έκρινε ότι δεν είναι προσβλητικοί, ανατράπηκε πλήρως».

«Είναι μια απόφαση που πιστεύουμε ότι έπρεπε να επικρατήσει από την αρχή, εκφράζοντας τον απαιτούμενο σεβασμό σε όλους τους δικηγόρους», τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με καταγγελία δικηγόρου, αστυνομικός που υπηρετούσε στα δικαστήρια, της έκανε παρατήρηση γιατί μιλούσε με τον πελάτη της στο ακροατήριο. Η δικηγόρος υποστήριξε πως δέχθηκε την παρατήρηση, ωστόσο εξήγησε στον αστυνομικό ότι συζητά με τον πελάτη της σχετικά με την εκδίκαση της υπόθεσης.

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, όταν τελείωσε η διαδικασία και βγήκε έξω η δικηγόρος μαζί με τον σύζυγό της, την περίμενε ο αστυνομικός, μαζί με μερικούς ακόμη, και της επιτέθηκε φραστικά, λέγοντας: «Τι νομίζετε ότι είστε οι δικηγόροι ότι είστε οι ιερές αγελάδες;», ενώ ισχυρίστηκε πως ένας από τους αστυνομικούς έπιασε τη γυναίκα από το μπράτσο και την τράβηξε έως το φυλάκιο της αστυνομίας στο Μέγαρο για να καταγραφεί το περιστατικό τη στιγμή που όλοι μαζί μετέβαιναν στην Εισαγγελία.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειαπόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ οιοδήποτε τρόπο 

 

Πηγή:  voria.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.