«Με ωθούσε ο σατανάς» να καίω αυτοκίνητα «Πήγα να κάνω μαγείες, σατανικές τελετές…» είπε στην απολογία του ο 32χρονος.



«Με ωθούσε ο σατανάς» είπε ο 32χρονος που έκαιγε αυτοκίνητα



Τι ισχυρίστηκε στην απολογία του.

«Με ωθούσε ο σατανάς» είπε ο 32χρονος που έκαιγε αυτοκίνητα

Ποινή κάθειρξης 9 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε έναν 32χρονο ο οποίος πυρπολούσε οχήματα στην περιοχή της Νέας Ευκαρπίας.

Ο 32χρονος κρίθηκε ένοχος για εμπρησμό από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση, με κίνδυνο για άνθρωπο κατά συρροή, για διακεκριμένη φθορά ξένης περιουσίας με φωτιά κατ’ εξακολούθηση.

Δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό, ενώ η έφεση του δεν είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Κατά την απολογία του, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι όταν απολύθηκε από το στρατό διαπίστωσε ότι πάσχει από διπολική διαταραχή και ακολουθούσε φαρμακευτική αγωγή.

«Έκανα χρήση κάνναβης από μικρός, είχα εκνευρισμό και έτσι χαλάρωνα.

Δεν ήξερα τι έκανα, δεν καταλάβαινα, επειδή δεν έπαιρνα τα φάρμακα μου.

Όταν χώρισα με την κοπέλα μου, με πήρε από κάτω. Δεν ήμουν στα καλύτερα μου» είπε.

«Πήγα να κάνω μαγείες, σατανικές τελετές για να ξαναέρθω κοντά στην κοπέλα μου. Κάτι έκαναν αυτοί… Δεν ένιωθα μόνος μου, μια παρουσία ανώτερη από μένα ήταν μαζί μου. Μια σατανική δύναμη με ωθούσε να κάνω κακό σε πράγματα για να ηρεμήσω εγώ. Δεν περίμενα να πάρουν τόσο εύκολα φωτιά τα οχήματα. Ήταν λάθος μου. Έχω μετανιώσει, ζητώ συγγνώμη. Είπα ψέματα ότι έκαψα σκυλιά. Δεν έχω κάνει ποτέ κακό σε ζώα» συμπλήρωσε ο κατηγορούμενος.

Κατά την αγόρευση του, ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος ο κατηγορούμενος για όλα τα αδικήματα που του αποδόθηκαν, χωρίς ελαφρυντικά. «Δεν προέκυψε ότι είχε το ακαταλόγιστο.

Δεν έδειξε μεταμέλεια, δεν έδειξε να αντιλαμβάνεται το μέγεθος των πράξεων του» επισήμανε ο εισαγγελικός λειτουργός.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, από τις 2 Απριλίου 2020 έως την 1η Ιανουαρίου 2021, χρησιμοποιώντας αναπτήρα- φλόγιστρο πυρπόλησε συνολικά 12 οχήματα (ΙΧ αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες) στη Νέα Ευκαρπία, προκαλώντας υλικές ζημιές σ’ αυτά, ενώ από την πυρομανία του δεν ξέφυγαν δύο σκυλιά, τα οποία έκαψε ζωντανά στην ίδια περιοχή.

Σε μία περίπτωση εμπρησμού, μάλιστα, η Πυροσβεστική αναγκάστηκε να εκκενώσει διαμερίσματα πολυκατοικίας, λόγω της μεγάλης έντασης της φωτιάς που είχε προκαλέσει ο κατηγορούμενος, σε πυλωτή, πυρπολώντας σταθμευμένες μοτοσικλέτες.

Ο 32χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς στις 20 Ιανουαρίου 2021 και προφυλακίστηκε μετά την απολογία του σε ανακριτή

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

– Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειαπόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους  και δεν δεσμεύουν καθ οιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Πηγή

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.