To τείχος στον Έβρο προκαλεί δυσφορία σε κάποιους…

 

Ιλχάν Ταχσίν

Μετά από το Τείχος του Βερολίνου, που για πολλά χρόνια χώριζε τις δύο Γερμανίες, υψώνεται τώρα στον Έβρο, το “Μεταλλικό Τείχος” της Ευρώπης.

Συνεχίζονται αδιάκοπα κατά μήκος του ποταμού Έβρου οι εργασίες για την ανέγερση του μεταλλικού φράχτη ύψους 5 μέτρων.

Οι εργασίες για την ανέγερση του νέου φράχτη ιδιαίτερα στην περιοχή των Φερρών, έχουν προχωρήστε σημαντικά. Στο υψηλότερο σημείο του 5 μέτρων ύψους φράχτη θα τοποθετηθεί μεταλλικό φύλο ύψους ενός μέτρου και πλάτους μισό και πάνω σε αυτό θα τραβηχθεί αγκαθωτό συρματόπλεγμα νατοϊκού τύπου. Ο στόχος είναι έτσι να παρεμποδιστούν οι λαθραίες διελεύσεις.

Αλλά και με μια αλλη σκέψη με το βάθους δύο μέτρων και επιφανειακά ύψους 1 μέτρων τείχος, ο στόχος είναι να παρεμποδιστεί σε μια πιθανη επίθεση από την Τουρκία, το πέρασμα αρμάτων μάχης και στρατιωτικών οχημάτων.

Με αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα, με τα πακέτα στήριξης που έλαβε από την ΕΕ, για να ενδυναμώσει τις συνοριακές περιοχές, στοχεύει όχι μόνο να αποτρέψει την λαθρομετανάστευση, αλλά ταυτόχρονα να καταστήσει αδιαπέραστα για την Τουρκία τα σύνορα.

Berlin Duvarı’ndan Sonra Avrupa’nın “Metal Duvarı” Yükseliyor

 

Σχ. Διακρίνουμε μία αρνητική χροιά στο κείμενο της εφημερίδας. Άραγε ο αρθρογράφος για το αντίστοιχο τείχος της Τουρκίας στα σύνορα με την Συρία έχει γράψει ποτέ κάτι; 

Αλλά όταν ακόμη και σήμερα αρκετοί ελληνόφωνοι πολίτες αμφισβητούν ακόμη την χρησιμότητα του, τι να περιμένεις από τους τουρκόψυχους ;

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειαπόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους  και δεν δεσμεύουν καθ οιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

tourkikanea

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.