Τουρκικά drones πετάνε με ταχύτητα 130 χλμ για 24 ώρες, μπορούν να καλύψουν έκταση 3.000 χιλιόμετρων είναι η «ομπρέλα» παρακολούθησης της Τουρκίας στην Μεσόγειο. (Video)

Φωτογραφία βάσεις τουρκικών Drone’s

Σε ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη η Τουρκία παρουσίασε χθες την προσγείωση του πρώτου τουρκικού drone Bayraktar TB2 στο αεροδρόμιο Λευκονοίκο στα Κατεχόμενα της Κύπρου. Το μήνυμα ήταν ότι η Άγκυρα μπορεί αργά αλλά σταθερά να αυξήσει την παρουσία και τον έλεγχο της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχαν τρία συστήματα ελέγχου των drones στο αεροδρόμιο και κάθε σύστημα μπορεί να ελέγξει μέχρι και  6 drone. 

Τα drones Bayraktar TB2 είναι μεσαίας κατηγορίας έχουν μία εμβέλεια της τάξης των 150 χλμ από το σημείο ελέγχου και ανήκουν στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό.

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι το κάθε drone, που πετάει με ταχύτητα 130 χλμ και για 24 ώρες, μπορεί να καλύψει έκταση 3.000 χιλιόμετρων η οποία πρέπει να βρίσκεται μέσα στην εμβέλεια του συστήματος ελέγχου. 

Τα drones Bayraktar TB2 εκτός από τα Κατεχόμενα βρίσκονται και στην Τρίπολη της Λιβύης, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι τα τουρκικά πολεμικά πλοία διαθέτουν συστήματα ελέγχου για τα drones. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται μία «ομπρέλα» παρακολούθησης από τα τουρκικά drones στην Ανατολική Μεσόγειο. 


Πηγή: skai.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.