Τουρκία: Δεν περνάει τίποτα απο την ΑΟΖ μας χωρίς να μας ρωτήσετε. Ρηματική διακοίνωση σε Ελλάδα-Ισραήλ-ΕΕ.

Τα παίζει όλα για όλα ο Ερντογάν: Έστειλε ρηματική διακοίνωση σε Ελλάδα-Ισραήλ – Προχωρά και σε μονομερή ανακήρυξη ΑΟΖ στην Αν Μεσόγειο

Βάζει “στοπ” στον αγωγό EuroAsia Interconnector και στον μελλοντικό East-Med

Ο Ερντογάν υιοθέτησε τις απόψεις του «πατέρα» της «Γαλάζιας Πατρίδας», Cihat Yaycı, για “μονομερή Ανακήρυξη ΑΟΖ” στην Αν. Μεσόγειο και βάζει “στοπ” με ρηματική διακοίνωση σε Ισραήλ-Ελλάδα-ΕΕ για το έργο EuroAsia Interconnector και στον μελλοντικό αγωγό EastMed.

Ουσιαστικά έκανε ότι του είπε ο “πατέρας” της Γαλάζιας Πατρίδας:” Οριοθέτησε μονομερώς υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ και άσε τους άλλους να κάνουν χρήση ένοπλης ισχύος αν τολμούν. Η Ελλάδα και η Κύπρος θα το δεχτούν στο μέλλον” Αυτό ακριβώς του είχε πει.

Ο Ερντογάν δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στην περιοχή και προσπαθεί να μπλοκάρει μεγάλα έργα για το Ισραήλ και την Κύπρο. Πώς θα περάσει ο αγωγός EuroAsia; 

Τι θα γίνει αν η Τουρκία στείλει το Ναυτικό της να εμποδίσει την κατασκευή του αγωγού διασύνδεσης; Θα υπάρξει κοινή δύναμη κρούσης από τις υπόλοιπες χώρες;

Υπενθυμίζουμε ότι Κύπρος, Ισραήλ και Ελλάδα υπέγραψαν  μνημόνιο συναντίληψης (MoU) για την ηλεκτρική διασύνδεση των τριών χωρών μέσω του αγωγού EuroAsia Interconnector, κάνοντας ένα ακόμη βήμα προς την υλοποίηση του έργου, που περιλαμβάνεται στα έργα κοινού ενδιαφέροντος (PCI) και είναι επιλέξιμο για ευρωπαϊκή χρηματοδότηση από τη Διευκόλυνση Συνδέοντας την Ευρώπη.

Πρόκειται για ένα έργο, το οποίο στοχεύει στον τερματισμό της ενεργειακής απομόνωσης της Κύπρου, το ηλεκτρικό δίκτυο της οποίας θα διασυνδεθεί με τα αντίστοιχα δίκτυα του Ισραήλ και της Ελλάδας μέσω υποθαλάσσιου καλωδίου υψηλής τάσης συνεχούς ρεύματος (HDVC) 1.208 χιλιομέτρων.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειαπόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους  και δεν δεσμεύουν καθ οιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Πηγή

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.