Τουρκία: Έκριναν επικίνδυνη Ελληνίδα καθηγήτρια λαογραφίας για τη εθνική ασφάλεια της χώρας. Πήγαινε στον Πόντο.

 

 Ελληνίδα επιστήμονας κρατήθηκε για 24 ώρες στο αεροδρόμιο και μετά απελάθηκε.

 

Το σκεπτικό των τουρκικών αρχών

Μία Ελληνίδα επιστήμονας κρατήθηκε για 24 ώρες στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης  και μετά απελάθηκε.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Ρωμανού Κοντογιαννίδη στο ethnos.gr, η γυναίκα επισκέφτηκε την Τουρκία για ερευνητικούς σκοπούς, προσκεκλημένη από καθολική εκκλησία που εδρεύει στην περιοχή του Πόντου.

Ωστόσο, κρατήθηκε για 24 ώρες στο κρατητήριο του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης και απελάθηκε με την αιτιολογία ότι πρόκειται για άτομο επικίνδυνο για την ασφάλεια της χώρας.

Είναι η δεύτερη περίπτωση τέτοιου είδους κράτησης που σημειώνεται στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης μέσα σε λίγους μήνες.

Στις 28 Μαΐου η δρ. Λαογραφίας Μ. Ευσταθιάδου, πήγε στην Κωνσταντινούπολη για επιστημονικούς σκοπούς, κρατήθηκε για 48 ώρες μαζί με τον 15χρονο γιο της στο αεροδρόμιο της Πόλης και υπέστη, όπως κατήγγειλε μια απίστευτη ταλαιπωρία και μία εξονυχιστική ανάκριση.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειαπόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους  και δεν δεσμεύουν καθ οιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο

Πηγή

Εικόνες αρχείου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.