Τελικά φυλάσσονται τα βόρεια σύνορα μας ;…

 

 

Οι τσιμεντένιες πυραμίδες που οριοθετούν τα ελληνικά σύνορα απέναντι στην γειτονική ΠΓΔΜ αφαιρέθηκαν από εξωγενείς παράγοντες, με την ελληνική κυβέρνηση να αντιμετωπίζει ένα τόσο σημαντικό διπλωματικό συμβάν με την χαρακτηριστική της αδράνεια.

Με την φρούρηση των ελληνικών βορείων συνόρων να είναι ανεπαρκής, έως και ανύπαρκτη, μια τέτοια κίνηση αποτελεί βαρύτατη διπλωματική προσβολή προς την Ελλάδα, ειδικά σε μια εποχή οπού τα Βαλκανικά σύνορα δείχνουν αυξανόμενη αστάθεια.

Ειδικά στην συγκεκριμένη περίπτωση, το θέμα φέρνει στο προσκήνιο το ζήτημα της ουσιαστικής διάλυσης-κατάργησης το 2012 των Α’ και Β’ Σωμάτων Στρατού, που παραδοσιακά ήταν επιφορτισμένα με την φύλαξη της μεθορίου με Αλβανία και ΠΓΔΜ, τον ρόλο ξένων μυστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα και εχθρικών δυνάμεων που δρουν στο εσωτερικό της χώρας υπό το μανδύα των “ανθρωπίνων δικαιωμάτων”.

Το ερώτημα παραμένει πιεστικό και επίκαιρο όσο ποτέ στη νεότερη ιστορία της χώρας. Φυλάσσονται τα βόρεια σύνορά μας; Απέναντι στις επιθετικές διπλωματικές και υπόγειες κινήσεις των γειτονικών μας χωρών η τωρινή κυβέρνηση θα παραμείνει παθητική;

Όλα αυτά τα ερωτήματα αναλύονται με μεγάλη λεπτομέρεια στο παρακάτω απόσπασμα από την συνομιλία του Κωνσταντίνου Μπογδάνου με τον διπλωματικό και στρατιωτικό αναλυτή Αθανάσιο Δρούγο στην εκπομπή MEA CULPA, στο ΘΕΜΑ Radio 104,6.

meaculpa.gr/unformnews.gr/

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.