Μετα το αεροπλανοφόρο και πλοία τεχνολογίας “drone” στο Αιγαίο απο την Τουρκία προσεχώς.

 

Μη επανδρωμένο πλοίο θα ρίξει η Τουρκία στη μάχη του Αιγαίου

Μετά τις διάφορες κατηγορίες μη επανδρωμένων αεροσκαφών/drones που χρησιμοποιεί η Τουρκία σε πολεμικές επιχειρήσεις σε Μεσοποταμία, Λιβύη και Νότιο Καύκασο, η Αγκυρα χθες παρουσίασε το πρώτο μη επανδρωμένο πολεμικό πλοίο (ULAQ) -όπως μάλιστα ισχυρίστηκε- στην «υπηρεσία της Γαλάζιας Πατρίδας μαζί με το αεροπλανοφόρο που αναμένεται πιθανόν έως το τέλος του χρόνου.

Γράφει ο Αθανάσιος Ε. Δρούγος Eleftherostypos.gr 

Στην τουρκική πρωτεύουσα, σε κοινή συνέντευξη Τύπου της εταιρίας αμυντικού υλικού Meteksan Defence Systems και της Ares Shipyard, τονίστηκε ότι το ULAQ θα είναι έτοιμο στα τέλη Δεκεμβρίου, ενώ μέχρι τα τέλη Απριλίου 2021 θα πραγματοποιηθούν εκτενείς δοκιμές του πυραυλικού του συστήματος, το οποίο έχει κατασκευάσει η εκ των κορυφαίων εταιριών της χώρας σε πυραυλικές τεχνολογίες, η ROKETSAN. Χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της Ares Shipyard, δρ Ουτκού Αλάντς, είπε ότι στην «αρχαία» τουρκική κουλτούρα το όνομα ULAQ σχετίζεται με τους πρέσβεις της χώρας. Επιπλέον πρόσθεσε ότι «ενισχύουμε τις ναυτικές μας δυνατότητες με νέες επιχειρησιακές σκέψεις, ενώ δυναμικά επενδύουμε σε έρευνα και ανάπτυξη».

Από τη δική του πλευρά, ο διευθύνων σύμβουλος της Meketsan Defence Systems, Σελτσούκ Αλπαρσλάν, επεσήμανε ότι «η προστασία της Γαλάζιας Πατρίδας είναι πολύ σημαντική για την Τουρκία, γιατί βρεχόμαστε από τρεις θάλασσες (Μαύρη, Αιγαίο και Μεσόγειο) και πρέπει να προστατεύσουμε την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ μας!!».

Παρουσιάστηκε χθες το ULAQ, το τουρκικό μη επανδρωμένο πολεμικό πλοίο.

Το νέο οπλικό σύστημα του τουρκικού ναυτικού δεν θα είναι αποκλειστικά ένα τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο πλοίο, αλλά παράλληλα θα είναι εξοπλισμένο με πολύ σύγχρονα και υψηλού βαθμού τεχνολογίας συστήματα, εφοδιασμένα με τεχνητή νοημοσύνη αλλά και δυνατότητες αυτόνομης συμπεριφοράς.

Loading video

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειαπόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους  και δεν δεσμεύουν καθ οιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.