Ερντογάν: Οι Έλληνες που «εγκατέλειψαν» την Πόλη να επιστρέψουν.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΠΟΥ «ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ» ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Τι αναφέρει ο τουρκικός Τύπος – Το δείπνο του Τούρκου προέδρου στους θρησκευτικούς ηγέτες της Πόλης, μεταξύ των οποίων ο Οικουμενικός Πατριάρχης
ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΠΟΥ «ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ» ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Σε μία «απρόσμενη» κίνηση προέβη ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, προσκαλώντας τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης που «εγκατέλειψαν» την Πόλη να επιστρέψουν.

Συγκεκριμένα, το εν λόγω «κάλεσμα» φιλοξενεί η τουρκική εφημερίδα Sabah ως κεντρικό θέμα στο σημερινό της πρωτοσέλιδο, σημειώνοντας πως ο Ερντογάν καλεί τους Ρωμιούς να επιστρέψουν στο σπίτι τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Τούρκος πρόεδρος έκανε αυτήν την τοποθέτηση κατά την διάρκεια του δείπνου ιφτάρ που παρέθεσε στους θρησκευτικούς ηγέτες στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως σημειώνει δε το sigmalive.gr σήμερα το σύνολο σχεδόν των τουρκικών εφημερίδων προβάλλουν το πολύ καλό, οικείο και ζεστό κλίμα που υπήρξε στο ιφτάρ με τους ηγέτες των άλλων θρησκειών στην Τουρκία, γράφοντας χαρακτηριστικά ότι ο Τούρκος ηγέτης «αγκάλιασε» τις μειονότητες.

Δείτε το πρωτοσέλιδο της Sabah

Το δείπνο ιφτάρ

Υπενθυμίζεται πως δείπνο ιφτάρ παρέθεσε χθες ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην Άγκυρα, στο οποίο παρευρέθησαν και άλλοι θρησκευτικοί ηγέτες.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο οποίος συνοδευόταν από τον Μητροπολίτη Χαλκηδόνος Εμμανουήλ, εξέφρασε τις ευχές του προς τον Τούρκο Πρόεδρο και προς όλους τους μουσουλμάνους για το Ραμαζάνι και ευχήθηκε ο Θεός να προστατεύει κάθε άνθρωπο και ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της πανδημίας και να ενισχύει τις προσπάθειες των αρμοδίων κρατικών και τοπικών αρχών, αλλά και των υγειονομικών υπηρεσιών, για την αντιμετώπισή της και τη στήριξη των δοκιμαζομένων συνανθρώπων μας. Ευχαρίστησε τον Τούρκο Πρόεδρο για τις θερμές ευχές του προς τους Χριστιανούς της Τουρκίας με αφορμή την εορτή του Πάσχα. Το δείπνο ιφτάρ προσφέρεται κατά την περίοδο του Ραμαζανιού μετά το τέλος της ημερήσιας νηστείας.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειαπόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους  και δεν δεσμεύουν καθ οιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Πηγή

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.