Βερολίνο _ Δεν υπάρχει ελληνικό αίτημα για κυρώσεις στην Τουρκία

 

Βερολίνο: Δεν υπάρχει ελληνικό αίτημα για κυρώσεις στην Τουρκία

Αγνοείται καθώς φαίνεται το αίτημα της Ελλάδας για κυρώσεις κατά της Τουρκίας στην ΕΕ. Ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έχει επανειλημμένα διαμηνύσει ότι το ζήτημα θα συζητηθεί στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής, πηγές του Βερολίνου αναφέρουν ότι δεν έχει υπάρξει σχετικό αίτημα.

«Το Βερολίνο δεν αναμένει αποφάσεις για κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας στην επικείμενη σύνοδο Κορυφής», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές που επικαλείται η Deutsche Welle, προσθέτοντας ότι οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν τον Δεκέμβριο. Όπως αναφέρουν επίσης, δεν έχει μέχρι στιγμής τεθεί επίσημα θέμα επιβολής κυρώσεων για το αυριανό συμβούλιο.

DW Greek
@dw_greek
Γερμανικές κυβερνητικές πηγές: Το Βερολίνο δεν αναμένει αποφάσεις για κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας στην επικείμ. Σύνοδο Κορυφής. Τον Δεκέμβριο οι όποιες αποφάσεις. Εξάλλου όπως είπε δεν έχει τεθεί μέχρι στιγμής στις Βρυξέλλες επίσημα θέμα επιβολής κυρώσεων στο αυριανό συμβούλιο

Η πληροφορία έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με τις περί κυρώσεων δηλώσεις του εκπροσώπου της ελληνικής κυβέρνησης, Στέλιου Πέτσα, τις προηγούμενες μέρες, στις οποίες ανέφερε ότι η Ελλάδα θα θέσει το ζήτημα των κυρώσεων στην Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης, αλλά και συνολικά τα μηνύματα της κυβέρνησης ότι θα επιδιώξει την επιβολή των κυρώσεων αυτών.

Επιπροσθέτως και στην πρόσκληση που απέστειλε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ στους ηγέτες των Κρατών Μελών, δεν υπάρχει καμία αναφορά στην Τουρκία.

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιος λέει ψέματα;

Ανακοίνωση για το ζήτημα εξέδωσε η αξιωματικής αντιπολίτευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία χαρακτηριστικά αναφέρει: «Η Καγκελαρία ή ο κ. Πέτσας λένε ψέματα για τις κυρώσεις».

«Επίσημες πηγές της Καγκελαρίας διαρρέουν ότι δεν έχει υποβληθεί αίτημα για κυρώσεις στην Τουρκία ενόψει του αυριανού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ενώ ο κ Πέτσας δηλώνει ότι κατατέθηκε. Περιμένουμε επισήμως από την Κυβέρνηση να διευκρινίσει ποιος από τους δυο λέει ψέματα. Λίγη σοβαρότητα και περισσότερη ειλικρίνεια δεν θα έβλαπτε αυτές τις κρίσιμες στιγμές».

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειαπόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους  και δεν δεσμεύουν καθ οιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Tvxs.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.