3.070 ευρώ «φακελάκι» σε όποιον μετανάστη φύγει από την Ελλάδα

Ποια κίνητρα θα δοθούν προκειμένου να φύγουν ακόμη και εθελοντικά οι μετανάστες από την Ελλάδα.

Μία σειρά μέτρων για τις όσο το δυνατόν μαζικότερες επαναπροωθήσεις μεταναστών σχεδιάζει η κυβέρνηση.

3.070 ευρώ «φακελάκι» σε όποιον μετανάστη φύγει από την Ελλάδα

Στα σχέδια του Μεγάρου Μαξίμου είναι ακόμη και η παροχή κινήτρων στους μετανάστες προκειμένου αυτοί να αποχωρήσουν από την Ελλάδα.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως το ελληνικό κράτος, από κοινού με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, είναι έτοιμο να προσφέρει ακόμη και οικονομικά ανταλλάγματα για την φυγή των μεταναστών!

Τα παρακάτω μέτρα που θα ακούσετε στο ρεπορτάζ του STAR θα εφαρμόζονται στην περίπτωση που κάποιος αλλοδαπός δεν θα δικαιούται άσυλο στη χώρα μας και ως επί το πλείστον η παραμονή του θα καθίσταται απαγορευτική.

Τα δε οικονομικά κίνητρα θα προβλέπονται με μία πολύ σημαντική παράμετρο:

Μόνο εφόσον ο μετανάστης επιθυμεί να φύγει οικειοθελώς από την Ελλάδα!

Μάλιστα σε τέτοιες περιπτώσεις το ποσό που θα δίνεται με τη μορφή μετρητών (!!!) ανέρχεται στα 3.070 ευρώ!

Παράλληλα στο Υπουργείο Μετανάστευσης σχεδιάζεται και η ενίσχυση των επαναπροωθήσεων το αμέσως ερχόμενο διάστημα, με τον ρυθμό να αγγίζει τις 1.000 ανά μήνα .

Πρόκειται για μέτρα που δεν λύνουν το πρόβλημα, όμως σε συνδυασμό με τα κλειστά κέντρα και την ενίσχυση φύλαξης των συνόρων θα δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα πως η Ελλάδα πλέον ΔΕΝ έχει ανοικτά σύνορα για όλους.

Ίσως για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια βλέπουμε πως αν και αργά γίνονται στοχευμένες κινήσεις για να μπει μία τάξη στο χάος του μεταναστευτικού.

Από την ασυδοσία των ΜΚΟ και των «ανοικτών συνόρων», η Ελλάδα αυτή τη στιγμή οδεύει προς την ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση.

Μένει να δούμε κατά πόσο αποτελεσματικά θα είναι τα όποια μέτρα εφαρμοστούν, καθώς ήδη πολλές τοπικές κοινωνίες υποφέρουν από το μεταναστευτικό

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο

Fnews.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.