20 Δεκεμβρίου _ Η δίκη των επωνύμων για το «σουσάδικο της κόκας»….

Γιορτές στο… εδώλιο θα κάνουν ηχηρά ονόματα της showbiz, τα οποία βρίσκονται μεταξύ των 27 κατηγορουμένων για την πολύκροτη υπόθεση του κυκλώματος που «σέρβιρε» στους κοσμικούς κύκλους της Αθήνας κοκαΐνη αντί για… σούσι, με έδρα γνωστό εστιατόριο στο Κολωνάκι!

Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας την Τρίτη, ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων ζήτησε από την έδρα νέα αναβολή, καθώς δικάζει άλλη υπόθεση στην Κρήτη. Με έκδηλη τη δυσαρέσκεια της προέδρου, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα αναβολής και αποφάσισε τελικά να δώσει ακόμα μία σύντομη… πίστωση χρόνου, διακόπτοντας την εκδίκαση της υπόθεσης για τις 20 Δεκεμβρίου. Άλλωστε, από τότε που προσδιορίστηκε για πρώτη φορά η δικάσιμος, έχουν ήδη μεσολαβήσει μία εξάμηνη αναβολή και άλλες δύο διακοπές της δίκης!

Μακρύς κατάλογος ηχηρών ονομάτων

Ο μακρύς κατάλογος των κατηγορουμένων στο κύκλωμα περιλαμβάνει, ηχηρά ονόματα της σόουμπιζ, αλλά και διάσημους γόνους επιχειρηματικών οικογενειών, των οποίων η αγωνία κορυφώνεται παραμονές Χριστουγέννων.

Οι φερόμενοι ως πρωταγωνιστές στο «σουσάδικο της κόκας» δεν εμφανίστηκαν ούτε χθες στο δικαστήριο, αλλά επέλεξαν να εκπροσωπηθούν από τους συνηγόρους τους. Τον περασμένο Ιούλιο είχε πέσει στα χέρια των Αρχών και ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος τα ίχνη του οποίου αναζητούνταν από τον Φεβρουάριο του 2016, αμέσως μετά τις αποκαλύψεις ακόμα και για κατ’ οίκον διανομές κοκαΐνης, με αφετηρία το πασίγνωστο σουσάδικο του Κολωνακίου του οποίου ήταν συνιδιοκτήτης.

Ανάμεσα στους 27 κατηγορουμένους βρίσκονται ηχηρά ονόματα της showbiz, καθώς και γόνοι επιχειρηματιών.

Σύμφωνα με το πολυσέλιδο κλητήριο θέσπισμα, ο 56χρονος επιχειρηματίας, που πριν από περίπου πέντε χρόνια εμφανίστηκε ως… διάττων αστέρας στην αθηναϊκή νύχτα, φέρεται ότι είχε το γενικό πρόσταγμα και τον πλήρη έλεγχο στις αγοραπωλησίες της πανάκριβης λευκής σκόνης, με την οποία εφοδίαζε την επώνυμη πελατεία του.

Το «βασίλειο» της κοκαΐνης στο διάσημο εστιατόριο

Μάλιστα, ο ίδιος και τα φερόμενα ως «πρωτοπαλίκαρά» του κατηγορούνται ότι είχαν στήσει το «βασίλειο» της κοκαΐνης στο πολυσύχναστο εστιατόριο και φρόντιζαν να καλύπτουν τα ίχνη τους «βαφτίζοντας» τις παράνομες συναλλαγές με ευφάνταστες κωδικές ονομασίες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Espresso» κάνναβη είχε βαφτιστεί «λουλούδια» και «ψωμί αλβανικό», η κοκαΐνη «CD», «παιχνίδια» και «κάρτες», ενώ σε τηλεφωνικές συνομιλίες έχουν καταγραφεί και αναφορές, μεταξύ άλλων, σε «μπλουζίτσα», «φούστα», «ζακέτα», «μπουφάν», που φαίνεται ότι αντιστοιχούσαν σε διαφορετικές ποσότητες ναρκωτικών.

Οπως περιγράφεται στο κλητήριο θέσπισμα, τα χρήματα άλλαζαν χέρια μέσα στις τουαλέτες και τα ναρκωτικά αφήνονταν ακόμα και στις ζαρντινιέρες έξω από το εστιατόριο! Πάντως, η κοσμική πελατεία της κόκας φέρεται ότι έχει δηλώσει άγνοια για τα παράνομα αλισβερίσια, με αρκετούς εκ των κατηγορουμένων να αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Dikastiko.gr/uniformnews.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.