Τουρκία _ Έχει Κατασκευάσει τείχος μήκους 764 χλμ στα σύνορα με τη Συρία _ Είναι εξοπλισμένο με τελευταίας τεχνολογίας συσκευές παρακολούθησης, θερμικές κάμερες και συστήματα λέιζερ.(vid.)

Ένα τείχος μήκους 764 χιλιομέτρων ύψωσε η Τουρκία στα σύνορα με τη Συρία, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την παράνομη είσοδο, να περιορίσει το λαθρεμπόριο και να ενισχύσει την ασφάλεια, 

Ένα τείχος μήκους 764 χιλιομέτρων ύψωσε η Τουρκία στα σύνορα με τη Συρία, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την παράνομη είσοδο, να περιορίσει το λαθρεμπόριο και να ενισχύσει την ασφάλεια, όπως μετέδωσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο Anadolu.

Τα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία είναι 911 χιλιόμετρα και τα τελευταία χρόνια ξεκίνησε το έργο, λόγω της αστάθειας που επικρατεί στη Συρία λόγω του εμφυλίου. Εξάλλου, συνεχίζεται η διασυνοριακή στρατιωτική επιχείρηση από τον τουρκικό στρατό εναντίον της Κουρδικής Πολιτοφυλακής (YPG), την οποία η Άγκυρα θεωρεί ως τρομοκρατική οργάνωση.

Το τείχος εκτείνεται σε έξι τουρκικές επαρχίες και συγκεκριμένα τις Σανλιούρφα, Γκαζιαντέπ, Κιλίς, Χατάι, Μαρντίν και Σιρνάκ. Το κύριο τμήμα του (564 χιλιόμετρα) κατασκευάστηκε από την κρατική υπηρεσία στέγασης TOKI, ενώ τα υπόλοιπα 200 χιλιόμετρα κατασκευάστηκαν από τις τοπικές κυβερνήσεις των συνοριακών επαρχιών. Είναι εξοπλισμένο με τελευταίας τεχνολογίας συσκευές παρακολούθησης, θερμικές κάμερες και συστήματα λέιζερ.

Παράλληλα, η Τουρκία έχει σχεδόν ολοκληρώσει την κατασκευή ενός τείχους 144 χιλιομέτρων κατά μήκος των συνόρων της χώρας με το Ιράν

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο

securityreport.gr ,uniformnews.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.