Ρουβίκωνας _ Παρεμβαση επίθεση στο γραφείο του υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής.(vid.)

 

 

 Επίθεση: Παρέμβαση ρουβίκωνα στο γραφείο του Υπουργού Μηταράκη [vid]

Μηταράκης επίθεση: Άγνωστοι μπήκαν στην πολυκατοικία που στεγάζεται το γραφείο του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής και έγραψαν με σπρέι “Όχι στα σύγχρονα Νταχάου”.

Επίθεση στο κτίριο που στεγάζεται το πολιτικό γραφείο  του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότη Μηταράκη , στο Κολωνάκι πραγματοποίησε το απόγευμα ομάδα περίπου πέντε ατόμων. Έγραψαν συνθήματα στους τοίχους του γραφείου, όπως «Όχι στα σύγχρονα Νταχάου» και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Στο μεταξύ, αναρτήθηκε κείμενο στην ιστοσελίδα της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας, με το οποίο έγινε ανάληψη ευθύνης για την παρέμβαση στο γραφείο του υπουργού. Το κείμενο είχε τίτλο «Να έχετε τη μοίρα τους». Μεταξύ άλλων υπογραμμίζεται ότι «Η Μόρια ήταν ένα έγκλημα. 20 χιλιάδες άνθρωποι έφτασαν κάποια στιγμή να ζουν σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης φτιαγμένο για 2-3000. Μια ντροπή όχι μόνο του ελληνικού κράτους αλλά όλης της Ευρώπης».

Έφοδος μελών του Ρουβίκωνα στο γραφείο του Νότη Μηταράκη

Τονίζεται επίσης πως «Όπως κι αν κάηκε η Μόρια, κάηκε ένα αίσχος και ένα ακόμα μεγαλύτερο αίσχος το διαδέχθηκε», με την ανακοίνωση να επισημαίνει πως «σε ένα πρώην σκοπευτήριο του στρατού… με μέτωπο στην θάλασσα και εκτεθειμένο σε άγριες καιρικές συνθήκες, με μία τουαλέτα για κάθε 190 άτομα, με τους ανθρώπους να κοιμούνται στο χώμα την ώρα που μπαίνει ο χειμώνας, με 250 κρούσματα covid, το 2ο κολαστήριο είναι χειρότερο από το πρώτο».

Την απερίφραστη καταδίκη της κυβέρνησης για την επίθεση στο γραφείο του Νότη Μηταράκη, εξέφρασε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος τόνισε με έμφαση ότι δεν πτοείται η κυβέρνηση από τέτοιες επιθέσεις. Ο κ.Πέτσας σε δήλωσή του τόνισε συγκεκριμένα: “Καταδικάζουμε την αποψινή επίθεση στο Γραφείο του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη. Τέτοιες επιθέσεις δεν πτοούν την Κυβέρνηση και προκαλούν τους πολίτες”.

Με ανάρτησή του στο twitter ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Γαϊτάνης καταδίκασε την επίθεση στο γραφείο του Νότη Μηταράκη, την οποία χαρακτήρισε “απαράδεκτη”. Ο κ.Γαϊτάνης ανέφερε συγκεκριμένα: “Απαράδεκτη και καταδικαστέα η επίθεση στο Γραφείο του @nmitarakis. Τέτοιες πράξεις στρέφονται εναντίον της Δημοκρατίας.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειαπόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους  και δεν δεσμεύουν καθ οιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο

Flash.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.