Μενίδι _ Ρομά τραυμάτισαν αστυνομικούς γιατί πήγαν να τους ελέγξουν για διατάραξη και συνωστισμό μετα από καταγγελία.( foto.)

 

Μενίδι: Αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση από Ρομά όταν τους έλεγξαν για συνωστισμό.

Άγριο επεισόδιο με δύο αστυνομικούς τραυματίες και τέσσερις συλλήψεις Ρομά σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στο Μενίδι.

Περιπολικό της 1ου τμήματος Αχαρνών κλήθηκε, σύμφωνα με το protothema.gr, να μεταβεί σε οικία επί της οδού Βαρδουσίων καθώς υπήρξαν καταγγελίες για διατάραξη κοινής ησυχίας και συνωστισμό.

Το περιπολικό μετέβη σο σημείο και όταν το πλήρωμα διαπίστωσε ότι γινόταν γλέντι με δυνατή μουσική και ζήτησαν από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού να τους ακολουθήσει στο τμήμα, βγήκαν έξω περίπου 30 αγριεμένοι Ρομά που πετούσαν πέτρες μπουκάλια και άλλα αντικείμενα στους αστυνομικούς.

Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί και ο ένας να χρειαστεί τέσσερα ράμματα στο χέρι.

Το αγριεμένο πλήθος, μάλιστα, έσπασε και τα τζάμια του περιπολικού.

Αμέσως ζητήθηκαν ενισχύσεις και οι αστυνομικοί που μετέβησαν στην περιοχή συνέλαβαν τέσσερα άτομα.

Την ίδια ώρα αστυνομικοί που υπηρετούν στη δυτική Αττική ζητούν ενισχύσεις καθώς όπως χαρακτηριστικά λένε τα τμήματα είναι αποδυναμωμένα. «Στη δυτική Αττική οι συνάδελφοι προσπαθούν να επιβάλουν τον νόμο και την τάξη πληρώνοντας πολλές φορές και με τη σωματική τους ακεραιότητα. Αυτό που ζητάμε είναι ενίσχυση δυνάμεων και όχι αποδυνάμωση των υπηρεσιών»« τονίζει στο protothema.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττική Γιώργος Σταματάκης.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ έχει ως εξής:

Στα πλαίσια της αντιμετώπισης των μέτρων προστασιας κατά του Covid 19 και της προστασίας της κοινής ησυχίας των πολιτών, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση Αστυνομικών που υπηρετούν στην Δυτικη Αττική, ξημερώματα της 27/9/2020, σε πολυπληθες γλέντι σε οικια Ρομα σε καταυλισμό των Αχαρνων. Οι Αστυνομικοί δέχθηκαν πλήθος αντικειμένων (κάνατες, μπουκάλια, ποτήρια κ.ο.κ) με αποτέλεσμα να τραυματιστουν 2 εξ αυτων, να προβληθούν σοβαρές φθορές σε ενα περιπολικό. Από τις συντονισμενες προσπαθειες των Αστυνομικών συνελήφθησαν 4 ατομα ΡΟΜΑ και βεβαιώθηκε πρόστιμο 3000 για παραβαση των μέτρων κατά της εξάπλωσης του COVID 19.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μία άποψη για το “Μενίδι _ Ρομά τραυμάτισαν αστυνομικούς γιατί πήγαν να τους ελέγξουν για διατάραξη και συνωστισμό μετα από καταγγελία.( foto.)”

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.