Τριανταφυλλίδης για μετάλλαξη :《 60% μεγαλύτερη θνησιμότητα, μετάδοση με την γύρη 》.

Ξεχάστε όσα γνωρίζατε μέχρι σήμερα για την βρετανική μετάλλαξη… Όσα είπε ο καθηγητής γενετικής Κος Τριανταφυλλίδης.

Νέα «βόμβα» έριξε ο Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης μιλώντας στην «Ωρα Ελλάδος» του Open TV. Ο ομότιμος καθηγητής Γενετικής του ΑΠΘ αποκάλυψε νέα ιατρική έρευνα που δημοσιεύτηκε σε βρετανικό ιατρικό περιοδικό κι αλλάζει όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα αναφορικά με τις μεταλλάξεις.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης τόνισε ότι η θνησιμότητα του βρετανικού στελέχους του μεταλλαγμένου του κορονοϊού που επικρατεί στην Ευρώπη, έχει αυξηθεί κι έχει φτάσει στο 60% πάνω, ενώ πλέον σύμφωνα με τις μελέτες, η γύρη παίζει καταλυτικό ρόλο στην μετάδοση του ιού!

«Σίγουρα υπάρχει κόπωση, όμως κι ο καιρός αυτός οι 10-20 βαθμοί Κελσίου, είναι ιδεώδης για τη διάδοση του ιού.

Η ανθοφορία και η γύρη είναι πλέον ένας επιπρόσθετος παράγοντας σε ό,τι αφορά στην μεταδοτικότητα» είπε ο καθηγητής κι εξήγησε: «Σε 35 χώρες που έγινε έρευνα και συγκέντρωση δεδομένων -ανάμεσά τους και η Ελλάδα-  όταν υπήρχε μεγάλη συγκέντρωση γύρης, υπήρχε αύξηση κρουσμάτων»

Ο καθηγητής δεν έμεινε εκεί λέγοντας ότι έρευνα του τελευταίου 48ώρου αλλάζει άρδην τα όσα γνωρίζαμε για τις μεταλλάξεις: «Γνωρίζαμε ότι το βρετανικό στέλεχος που επικρατεί στην Ευρώπη έχει τουλάχιστον 50% μεταδοτικότητα από τα προηγούμενα στελέχη.

Θα πρέπει λοιπόν να είμαστε 50% προσεκτικότεροι.

Γνωρίζουμε επίσης ποια από τις 8 μεταλλάξεις του βρετανικού είναι πιο μεταδοτική, άρα όποιος μολύνεται μ’ αυτήν διαδίδει για περισσότερες ημέρες τον ιό» πρόσθεσε και έριξε την «βόμβα»:

«Η παραλλαγή αυτή, έχει 30% μεγαλύτερη θνησιμότητα. Εργασία που δημοσιεύτηκε προχθές σε ιατρικό περιοδικό βρετανικό αποκαλύπτει ότι η θνησιμότητα είναι πλέον στο 60%».

Ο κ. Τριανταφυλλίδης έβαλε κατά όσων τηρούν ανεύθυνη στάση, φέρνοντας το παράδειγμα του Τραμπ:

«Αν είναι δυνατόν πρωτεύοντα ρόλο να παίζει η πολιτική άποψη ή η πεποίθηση ενός ανθρώπου.

Δεύτερος παράγοντας που παίζει ρόλο είναι ο αλτρουισμός. Αν υπάρχουν αυτά τα δεδομένα η κατάσταση δεν μπορεί να ιαθεί. Με προβληματίζει όταν χθες κάποιοι έκαναν διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη, ενώ υπάρχει βιολογικός πόλεμος. Λυπάμαι που το λέω, αλλά μου θυμίζει το Τσερνόμπιλ…

Βλέπω παρέες παιδιών χωρίς μάσκες. Βλέπω κόσμο να μην τηρεί τα μέτρα…»

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειαπόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους  και δεν δεσμεύουν καθ οιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

 

Πηγή

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.