Κάνναβη _ την καλλιεργούσαν στα ψηλά και την πούλαγαν στα χαμηλά…

Εικόνα αρχείου

Καλλιεργούσαν χασίς στον καθαρό αέρα του Ταΰγετου και το πουλούσαν στην Αττική!

Στην εξάρθρωση εγκληματικού δικτύου, που αποτελείτο από δύο εγκληματικές οργανώσεις, τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση και καλλιέργεια ναρκωτικών στην Αττική, την Κορινθία και τη Μεσσηνία, προχώρησαν ύστερα από πολύμηνες έρευνες οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ασφαλείας Καλαμάτας

Συνολικά συνελήφθησαν 10 άτομα, ηλικίας από 35 έως 61 ετών.

Επίσης, στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμη ένας 46χρονος, ο οποίος δεν έχει συλληφθεί, και δύο κρατούμενοι σε φυλακές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, η πρώτη εγκληματική οργάνωση αποτελείτο από έναν 61χρονο, ο οποίος είχε ηγετικό ρόλο, έναν 55χρονο, τους δύο κρατούμενους σε φυλακές και τον 46χρονο.

Αυτή η οργάνωση διακινούσε ποσότητες κάνναβης, οι οποίες προέρχονταν από την καλλιέργεια φυτειών σε ορεινό όγκο του Ταϋγέτου.

Η δεύτερη εγκληματική οργάνωση αποτελείτο από δύο 39χρονους, που είχαν ηγετικό ρόλο, και ακόμη πέντε άτομα, ηλικίας από 35 έως 59 ετών, οι οποίοι διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες, κυρίως κάνναβης, κοκαΐνης και ναρκωτικών δισκίων, σε περιοχές της Αττικής, της Κορινθίας και της Μεσσηνίας, ενώ ο 59χρονος έκρυβε τις ναρκωτικές ουσίες σε σπίτι, σε περιοχή της Αττικής.

Κατά τη διάρκεια ερευνών που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε σπίτια, αποθήκες, υπαίθριους χώρους και αυτοκίνητα των συλληφθέντων, βρήκαν, μεταξύ άλλων, 3,5 κιλά κάνναβης, 14 δενδρύλλια κάνναβης, 55 γραμμάρια λευκής ουσίας, η χημική σύσταση της οποίας διερευνάται, τέσσερις ζυγαριές ακριβείας, εξοπλισμό για εσωτερική καλλιέργεια φυτών κάνναβης, ένα πιστόλι με γεμιστήρα, ένα περίστροφο, δύο αεροβόλα πιστόλια, το ένα εκ των οποίων είχε ενσωματωμένη διόπτρα και σιγαστήρα, ένα κυνηγητικό όπλο, 297 φυσίγγια, 10 μαχαίρια και 202 κροτίδες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κατά τόπους αρμόδιους εισαγγελείς, ενώ οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Καλαμάτας συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειαπόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ οιοδήποτε τρόπο.

Notioanatolika..gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.