«Η Ελλάδα εγκατέλειψε τα Ίμια» _ «Οι ελληνικές δυνάμεις…πλέον έχουν μήνες να φανούν». προπαγανδίζει τουρκικό δημοσίευμα…

Για εγκατάλειψη της περιοχής των Ιμίων από τις ελληνικές δυνάμεις, κάνει λόγο το τουρκικό πρακτορείο Iha σε ένα ακόμη δημοσίευμα για προπαγανδιστικούς λόγους.

Στο δημοσίευμα, το οποίο αναπαρήχθη και από άλλα τουρκικά μέσα, αναφέρεται ότι οι ελληνικές αρχές σταμάτησαν να επισκέπτονται τις βραχονησίδες Ίμια, πράγμα που σημαίνει παραδοχή πως οι βραχονησίδες ανήκουν στην Τουρκία.

«Την ώρα που οι τουρκική ακτοφυλακή και πλοία του Πολεμικού Ναυτικού φρουρούν την περιοχή επί 24ωρου βάσης, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις σταμάτησαν να δίνουν το παρών στις νησίδες Kardak (Ίμια), 2 μίλια μακριά από το Bodrum» τονίζει το δημοσίευμα.

Μάλιστα, κατηγορεί την Ελλάδα για παραβίαση των χωρικών υδάτων της Τουρκίας: «Η ελληνική ακτοφυλακή, η οποία παραβιάζει τα τουρκικά ύδατα επί 26 χρόνια, μείωσε την δράση της κοντά στα Kardak.

Οι ελληνικές δυνάμεις που παραβιάζοντας τα τουρκικά χωρικά ύδατα περιπολούσαν την περιοχή, πλέον έχουν μήνες να φανούν».


Στο δημοσίευμα επισημαίνεται επίσης ότι «οι ομάδες του ελληνικού Λιμενικού που επί 26 έτη παραβίαζαν τα τουρκικά χωρικά ύδατα, φέτος έκαναν πολύ λίγες παραβιάσεις περνώντας από τις βραχονησίδες Ίμια.

Το ελληνικό Λιμενικό που στα περασμένα χρόνια σχεδόν καθημερινά έκανε παραβιάσεις και εισερχόταν στα τουρκικά χωρικά ύδατα, φέτος επί μήνες δεν έχει έρθει στην περιοχή».

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειαπόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο

Tvxs.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.