Η Έ. Α. Υ.Αθηνών _ Προς πολιτική ηγεσία της Αστυνομίας, για κοροναϊό δεν υπάρχει πρωτόκολλο ενεργειών…θωρακίστε μας.

Γάντια, μάσκες και αντισηπτικά ζητούν αστυνομικοι στο πλαίσιο της λήψης μέτρων πρόληψης για την επιδημία του κοροναιου .

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών έστειλε επιστολή στην πολιτική ηγεσία της Αστυνομίας, στην οποία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

Οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. τονίζουν ότι ακόμα δεν έχουν  στα χέρια τους μνημόνιο ενεργειών για να ξέρουν πως θα λειτουργήσουν σε περίπτωση εμφάνισης κρουσμάτων στη χώρα μας. Και αυτό παρότι οι αστυνομικοί θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή σε περίπτωση που η επιδημία πάρει διαστάσεις στην Ελλάδα.  Επίσης, ζητούν να λάβουν το απαραίτητο υγειονομικό υλικό για να προστατευτούν και να μπορέσουν να κάνουν τη δουλειά τους εάν ο μη γένοιτο παραστεί ανάγκη. 

Αναλυτικά η επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών:

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Υφυπουργέ,

Κύριε Γενικέ Γραμματέα,

Κύριε Αρχηγέ,

Αναφορικά με το μεγάλο ζήτημα του Convid-19 (κοροναϊού) που απασχολεί το τελευταίο χρονικό διάστημα την διεθνή κοινότητα και έχει φτάσει πλέον σε γειτονική χώρα, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου.

Η εξάπλωση του ιού καθημερινά λαμβάνει ολοένα και πιο ανησυχητικές διαστάσεις και τείνει να εξελιχθεί σε πανδημία. Η Ελληνική Αστυνομία θα είναι ένας από τους κλάδους, οι οποίοι σε συντρέχουσα περίπτωση θα επιφορτιστούν με το δύσκολο έργο της  άμεσης επαφής με τυχόν φορείς του convid-19 κοροναϊού.

Για το λόγο αυτό φρονούμε ότι είναι επιβεβλημένα τα έγκαιρα αντανακλαστικά όλων των συναρμοδίων Υπουργείων και Υπηρεσιών, ώστε να χορηγηθεί σε όλους τους συναδέλφους μας υγειονομικό υλικό (ειδικές μάσκες προστασίας, αντισηπτικά υγρά, ειδικά γάντια κλπ.) που σε περίπτωση ανάγκης, θα αποτελέσει ασπίδα προστασίας για τους συναδέλφους μας

.Σε συνδυασμό δε με την έλλειψη συνεργείων καθαριότητας και απολύμανσης, οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας σε αστυνομικά κρατητήρια και Υπηρεσίες θα επιδεινωθούν δραματικά.

Επιπρόσθετα, σήμερα 25/02/2020 συνεδρίασε η Ομάδα Εργασίας Υγιεινής και Ασφάλειας της Ένωσής μας , την οποία απασχόλησε ιδιαιτέρως η έλλειψη σαφούς πρωτοκόλλου ενεργειών των εντεταλμένων οργάνων του Κράτους, σε περίπτωση εμφάνισης υπόπτου κρούσματος. Απαραίτητη κρίνεται, κατά την άποψή μας, η άμεση έκδοση μνημονίου ενεργειών από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας προς τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες, όπως η ΕΛ.ΑΣ.

Να τονίσουμε επίσης ότι πέραν του υπ’ αριθ. 1917/20/192547 από 27/01/2020 εγγράφου της Δ/νσης Υγειονομικού / Α.Ε.Α. το οποίο αναφερόταν σε γενικά μέτρα προφύλαξης του αστυνομικού προσωπικού, καθότι εκείνη την περίοδο πρωτοεμφανίστηκε ο ιός στην Κίνα, δεν έχει υπάρξει καμία νεότερη ενημέρωση για την πρόληψη και αντιμετώπισή του.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αθηνών.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο

ethnos.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.