Ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας σε περίπτωση τρομοκρατικής επίθεσης σε βάρος γραφείων εισπρακτικών εταιρειών (ΔΠΑ 15568/2019).

Η η μη αποτροπή βομβιστικής επίθεσης σε βάρος γραφείων εισπρακτικών εταιρειών δεν θεμελιώνει παρανομία των αστυνομικών οργάνων

Μία ενδιαφέρουσα απόφαση σχετικά με την ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας σε περίπτωση τρομοκρατικής επίθεσης εξέσωσε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών.

Συγκεκριμένα, με την απόφαση 15568/2019 το 5ο Τμήμα του Δικαστηρίου έκρινε ότι η μη αποτροπή βομβιστικής επίθεσης σε βάρος γραφείων εισπρακτικών εταιρειών σε προάστιο χαμηλής εγκληματικότητας του νομού Αττικής δεν θεμελιώνει παρανομία των αστυνομικών οργάνων του Ελληνικού Δημοσίου, κατ’ άρθρο 105 του Εισ.Ν.Α.Κ..

Τούτο, διότι η επίθεση αυτή είχε αιφνιδιαστικό και απρόβλεπτο χαρακτήρα, αφού προ της εκδήλωσής της δεν είχαν περιέλθει στη διάθεση των αστυνομικών αρχών συγκεκριμένες ενδείξεις ή πληροφορίες (όπως προειδοποιητική ανακοίνωση ή απειλητική ενέργεια) για πιθανή βίαιη επίθεση σε βάρος των εν λόγω εταιρειών, έτσι ώστε να καθίσταται επιβεβλημένη η λήψη ενισχυμένων αστυνομικών μέτρων προληπτικής προστασίας τους.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο


Πηγή: adjustice.gr, lowpost.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.