Δημοψήφισμα αυτονομίας για την Θράκη ζητά η Τουρκία…

Η Άγκυρα, μετά τις αξιώσεις της στην υφαλοκρηπίδα, ζητά Αυτονομία για τους Τουρκομουσουλμάνους της Θράκης

Μετά τις αξιώσεις στη ελληνική υφαλοκρηπίδα, η Άγκυρα προετοιμάζει το έδαφος για να εγείρει αξιώσεις στην δυτική Θράκη.

Στόχος της είναι να διεκδικήσει αυτονομία για τους μουσουλμάνους (τους οποίους ονομάζει Τουρκομουσουλμάνους) της περιοχής δια τοπικού δημοψηφίσματος στο οποίο απειλεί να φέρει και πληθυσμούς που φέρονται ως εκτοπισθέντες. 

Αυτές οι προθέσεις κατέστησαν σαφείς σε ημερίδα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις που διοργάνωσε το «Ευρασιατικό Ίδρυμα», μία οργάνωσις που προωθεί τους στόχους της Τουρκίας. 

Ομιλητές στην εκδήλωση ήσαν ο γενικός διευθυντής τού ιδρύματος Ομέρ Οζκαγιά, ο πρόεδρος του «συλλόγου Τούρκων Ελλάδος» Φερρούχ’ Οζκάν, ο πρώην πρόεδρος του «συλλόγου Τούρκων δυτικής Θράκης» Τανέρ Μουσταφάογλου και το εκπαιδευτικό στέλεχος του πανεπιστημίου Μπαχτσέσεχιρ και πρώην διπλωμάτης, Βίκτωρ Ματαράγκας.

Ο  τελευταίος μάλιστα ετάχθη υπέρ της συνεκμεταλλεύσεως των κοιτασμάτων του Αιγαίου και της Μεσογείου.

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι στο πλαίσιο της συζητήσεως

εζητήθη από την Ελλάδα να αποδώσει «εκ νέου στους Τουρκομουσουλμάνους της Δυτικής Θράκης τα δικαιώματα αυτονομίας τους»,

διαφορετικά, οι ένα εκατομμύριο Δυτικοθρακιώτες, μαζί μέ αυτούς που «ηναγκάσθησαν» να μεταναστεύσουν και έχασαν την ιθαγένειά τους, «θα κάνουν ψήφισμα» για να ορίσουν την μοίρα της περιοχής.

Πηγή

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.