Βίος και πολιτεία: Έτσι δρούσε η σπείρα που ανατίναζε ΑΤΜ…


Η συμμετοχή των συλληφθέντων έχει ταυτοποιηθεί σε τουλάχιστον έξι επιτυχημένες ανατινάξεις ΑΤΜ τραπεζών

Λάτρεις της χλιδής και της πολυτελούς ζωής φαίνεται πως ήταν τα μέλη της σπείρας που βρίσκονται πίσω από τουλάχιστον δέκα ανατινάξεις ΑΤΜ σε Εύβοια και Φθιώτιδα και πάντοτε είχαν μαζί τους βαριοπούλες και Καλάσνικοφ.

Ηγετικό ρόλο φέρεται να είχε ένας 33χρονος, ο οποίος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ζούσε σε βίλα με πισίνα στην Εύβοια και ανά τακτά χρονικά διαστήματα επισκεπτόταν το καζίνο της Πάρνηθας, αφού ο τζόγος ήταν ένα από τα αγαπημένα του χόμπι. Το ίδιο πάθος με τον «αρχηγό» μοιράζονταν και τα υπόλοιπα πέντε μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που συνελήφθησαν προχθές σε παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις και είχαν ως ορμητήρια σπίτι στην Εύβοια και σπίτι στην Αττική.

Μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκεται ένας 45χρονος που λειτουργούσε ως το δεξί χέρι του 33χρονου, αλλά και η 27χρονη σύντροφός του «αρχηγού» την οποία μετά από κάθε επιτυχημένη ανατίναξη γέμιζε με δώρα, όπως πανάκριβες τσάντες γνωστών οίκων μόδας, αξίας άνω των 2.000 ευρώ. Δύο ακόμη άτομα αναζητούνται για συμμετοχή στη σπείρα και φέρονται να είναι πρόσωπα που προχωρούσαν στις ανατινάξεις των ΑΤΜ κυρίως με τη μέθοδο «Plofkraak» με διοχέτευση φυσικού αερίου.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΤΜ

Με βάση τις ίδιες πηγές ενημέρωσης ο 33χρονος κατά το παρελθόν είχε συλληφθεί και πάλι για ληστείες, ενώ στο ποινικό του μητρώο υπάρχει η κατηγορία για διακίνηση ναρκωτικών και για παράνομη οπλοκατοχή. Γνώριμος των Αρχών είναι και ο 45χρονος, ο οποίος ήταν ο υπεύθυνος του δεύτερου ορμητηρίου της οργάνωσης στην Αττική. Και οι δύο άντρες φέρονται να ήταν εκείνοι που όριζαν τους επόμενους «στόχους» της σπείρας, ενώ τα υπόλοιπα μέλη αναλάμβαναν το επιχειρησιακό κομμάτι στο οποίο συμπεριλαμβάνονταν οι κλοπές αυτοκινήτων κυρίως από την περιοχή της Δάφνης, τον Άγιο Δημήτριο και τη Νέα Σμύρνη. Τα οχήματα αυτά τα χρησιμοποιούσαν ως επιχειρησιακά και μετά από κάθε περιστατικό τα περιέλουζαν με εύφλεκτο υλικό και τους έβαζαν φωτιά.

Η σπείρα δρούσε τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2017 και η λεία τους σε αυτό χρονικό διάστημα εκτιμάται ότι υπερβαίνει το ποσό των 450.000 ευρώ. Η συμμετοχή των συλληφθέντων έχει ταυτοποιηθεί σε τουλάχιστον έξι επιτυχημένες ανατινάξεις ΑΤΜ τραπεζών στις περιοχές της Ερέτριας, της Αμαρύνθου, της Νέας Αρτάκης και στα Χάνια Αυλωναρίου Ευβοίας, καθώς και σε τέσσερις αποτυχημένες ανατινάξεις ΑΤΜ, εκ των οποίων η μία είχε σημειωθεί στις Λιβανάτες Φθιώτιδας. Επίσης, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους σε ληστεία σε βάρος υπαλλήλων εταιρείας χρηματαποστολής στο Βασιλικό Ευβοίας καθώς και σε απόπειρας ληστείας χρηματαποστολής στην Χαλκίδα.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΤΜ

Όλοι οι συλληφθέντες έπαιρναν αυστηρά μέτρα ασφαλείας με τις τηλεφωνικές τους συνδέσεις να είναι ενεργοποιημένες σε ανύπαρκτα στοιχεία αλλοδαπών (ghost numbers) και κάθε φορά φρόντιζαν να έχουν οχυρώσει την κάλυψη και την προστασία τους. Στις έρευνες των αστυνομικών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πιστόλι κρότου – λάμψης και κυνηγετικό όπλο, αλλά δεν εντοπίστηκε κανένα από τα Καλάσνικοφ της οργάνωσης.

ethnos.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.