Πως έστησαν την απόδραση από τις φυλακές Κορίνθου.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πώς έστησαν την απόδραση από τις φυλακές Κορίνθου – Οι σωφρονιστικοί, οι απειλές και τα “λαβράκια”

Απίστευτες παρανομίες με πρωταγωνιστές σωφρονιστικούς υπαλλήλους  των φυλακών Κορίνθου , αποκαλύπτονται μετά τη σύλληψη του κρατουμένου Δ.Π που είχε αποδράσει στις 11 Νοεμβρίου.

 

Τα όσα ανακάλυψαν οι αστυνομικοί του Εσωτερικών Υποθέσεων για τη δράση των τριών σωφρονιστικών υπαλλήλων που τον βοήθησαν να αποδράσει, αφήνοντας στην κυριολεξία την πόρτα της φυλακής ανοιχτή, παραπέμπουν περισσότερο σε… κακοποιούς παρά σε θεματοφύλακες του Νόμου.

Εξήντα χιλιάδες ευρώ, ήταν το ποσό που ζήτησαν από τον 45χρονο κρατούμενο οι σωφρονιστικοί για να τον βοηθήσουν στην απόδραση, σύμφωνα με πληροφορίες.
Πήραν, από την σύζυγό του αρχικά 30.000 ευρώ και τα υπόλοιπα θα τα έπαιρναν αργότερα. Δεν πρόλαβαν, όμως, καθώς συνελήφθησαν.
Ο κρατούμενος μάλιστα (μετά τη σύλληψή του στην Καλλιθέα, πέντε ημέρες μετά την απόδραση) εκμυστηρεύτηκε στο Εσωτερικών Υποθέσεων ότι φοβάται πλέον για τη ζωή του, καθώς δεν παρέδωσε το υπόλοιπο ποσό.

Πώς στήθηκε η απόδραση

 

Οι σωφρονιστικοί ζήτησαν από τη σύζυγο του κρατουμένου να παραδώσει τον φάκελο με τις 30.000 ευρώ σε έναν συνεργό τους που θα την περίμενε σε ταβέρνα στο Βραχάτι Κορινθίας.
Όπως κατέθεσε η ίδια, όταν έφτασε εκεί, στις 11 Νοεμβρίου, ο άνδρας την παρέσυρε με τη βία σε ακατοίκητο σπίτι και την έπιασε από το λαιμό λέγοντας:
” Μια που με είδες και μια που με ξεχνάς. Αν πεις ότι μου έδωσες λεφτά, θα σε βρούνε σε χαντάκι, εσένα και τα παιδιά σου”.
Λίγες ώρες αργότερα, ο κρατούμενος περνούσε την πόρτα της φυλακής σαν “κύριος”.
Οι τρεις σωφρονιστικοί τον κάλεσαν στο θυρωρείο, τον άφησαν μόνο του και ο 45χρονος πάτησε το μπουτόν, άνοιξε την πόρτα και βγήκε στον δρόμο όπου τον περίμεναν η σύζυγος και τα δύο ανήλικα παιδιά του.

Όργιο παρανομιών

 

Όπως αποκαλύφθηκε από την έρευνα του Εσωτερικών Υποθέσεων, οι σωφρονιστικοί εξασφάλιζαν σε κρατούμενους των φυλακών Κορίνθου κινητά τηλέφωνα, θέσεις στα μαγειρεία αλλά και “προστασία” καθώς και ευνοϊκή μεταχείριση, έναντι χρηματικών ποσών, που ξεκινούσαν από 500 ευρώ.

 

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειαπόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους  και δεν δεσμεύουν καθ οιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.