Απόστρατοι σε Μητσοτάκη «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» _ Άλλα υποσχόταν στις συναντήσεις και άλλα κάνει ως κυβέρνηση.

 

 

Αναδρομικά: Απόστρατοι σε Μητσοτάκη «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα»

Αναδρομικά: Απόστρατοι σε Μητσοτάκη «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» – Άλλα υποσχόταν στις συναντήσεις και άλλα κάνει ως κυβέρνηση

Πυρ και μανία είναι από χθες οι απόστρατοι με την κατάθεση της τροπολογίας που περικόπτει τα αναδρομικά, αντί τις αποκατάστασης που είχε τάξει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης σε συνάντησή του με τις Ενώσεις Αποστράτων το 2018.

Οι απόστρατοι τώρα ανασύρουν την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας από εκείνη την συνάντηση και απαιτούν την άμεση απόσυρση της τροπολογίας.

Με αφορμή την χθεσινή (2/10/2020) κατάθεση στη Βουλή για ψήφιση της τροπολογίας του Υπουργού Εργασίας κ. Βρούτση (συμπεριλαμβάνει και τους Αποστράτους) περί της «αποκατάστασης» των μειώσεων των συντάξεων θυμίζουμε,

την ΔΕΣΜΕΥΣΗ του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στις 25/1/2018 ως Αρχηγός της τότε Αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τους Πρόεδρους των Ενώσεων Αποστράτων Στρατού -Ναυτικού-Αεροπορίας (Συντονιστικό Αποστράτων και Σωμάτων Ασφαλείας) που τον είχε επισκεφθεί στο γραφείο του.

Η συνάντηση είχε πραγματοποιηθεί ………μετά και τον τότε εμπαιγμό των Αποστράτων….. και τις τότε υποσχέσεις της Κυβέρνησης του κ. Τσίπρα ……περί αποκατάστασης του υπολοίπου 50% και της επανόδου των συντάξεων στα επίπεδα του 2012 …….σύμφωνα με τα οριζόμενα στην αρχική απόφαση του ΣτΕ…, γράφει το blog aeroporiapostratos.

Αναδρομικά: Απόστρατοι σε Μητσοτάκη «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα»
Αναδρομικά: Απόστρατοι σε Μητσοτάκη «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα»

Η προφητική συνέντευξη για τις περικοπές στα αναδρομικά

Ο Παύλος Χρήστου αντιπρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας, σε συνέντευξη τον περασμένο Απρίλιο είχε υποστήριξη ότι η αντίστροφη μέτρηση για την περικοπή των αναδρομικών ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο, υπενθυμίζοντας την εμπλοκή της σημερινής Προέδρου της Δημοκρατίας  στο θέμα.

«Η μια μνημονιακή κυβέρνηση στρώνει το κόκκινο χαλί για να πατήσει η άλλη», λέει χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ΕΑΑΑ  και υποστηρίζει ότι υπάρχει μια συνέχεια στην κυβερνητική πολιτική εξαθλίωσης των αποστράτων.

 

Loading video

 

Τροπολογία τσεκουρώνει τα αναδρομικά αποστράτων

 

Η τροπολογία αναφέρει ότι τα αναδρομικά ποσά που θα καταβληθούν στους συνταξιούχους του Δημοσίου αφορούν μόνο τις περικοπές του νόμου 4093/2012 και όχι τις περικοπές του 4051/2012, οι οποίες έχουν κριθεί από το Ελεγκτικό συνέδριο σύμφωνες με το Σύνταγμα.

Στους συνταξιούχους του Δημοσίου ανήκουν οι πολιτικοί συνταξιούχοι, οι απόστρατοι, καθώς και οι συνταξιούχοι όλων των ειδικών μισθολογίων (δικαστές, καθηγητές, γιατροί ΕΣΥ, κ.ά.).

Έτσι, ενώ οι συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα θα λάβουν αναδρομικά για τις μειώσεις και των δύο νόμων οι συνταξιούχοι του Δημοσίου τομέα θα λάβουν αναδρομικά των μειώσεων μόνο του νόμου 4093/2012.

Παράλληλα οι συνταξιούχοι του Δημοσίου τομέα που θα πάρουν τα αναδρομικά του 11μηνου  για το νόμο 4093/2012 δεν θα έχουν άλλες αξιώσεις για κύριες και επικουρικές συντάξεις , για επιδόματα αδείας και δώρα, αποκλείοντας ουσιαστικά κάθε ενδεχόμενο πιλοτικής δικής για την διεκδίκηση των αναδρομικών των επικουρικών συντάξεων και των δώρων.

Επίσης ότι τυχόν επιπλέον αναδρομικά, θα πληρωθούν σε συνταξιούχους που έχουν δικαστικές αποφάσεις αφού αφαιρεθούν τα ποσά του 11μήνου που θα τους καταβληθούν.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα λάβουν αναδρομικά από τις μειώσεις που έφερε ο νόμος 4051/12 και αφορούσε μείωση 12% για κύριες συντάξεις  άνω των 1.300 ευρώ παρά μόνο τις μειώσεις του νόμου 4093 του 2012 με βάση το σύνολο κύριας και επικουρικής σύνταξης που έπαιρνε ο συνταξιούχος μετά τις προηγούμενες μειώσεις.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειαπόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους  και δεν δεσμεύουν καθ οιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Armyvoice.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.