Τίρανα Αλβανίας: Σκότωσε τον δικαστή μέσα στο δικαστήριο γιατί δεν του άρεσε η απόφαση του _ Συνελήφθη _ Ένας αστυνομικός υπό κράτηση.

 

Εικόνα αρχείου.

 

 

Δολοφονία στο Εφετείο Τιράνων – η απόφαση του δικαστή πυροδότησε την αντίδραση του δράστη.

 

Η αίθουσα 3 του Εφετείου στα Τίρανα μετατράπηκε το μεσημέρι της Δευτέρας σε σκηνή τρόμου, όταν κατά τη διάρκεια μιας φαινομενικά τυπικής διαδικασίας για υπόθεση ιδιοκτησίας, ο δικαστής Άστριτ Καλάτζα (Astrit Kalaja) έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς μέσα στην έδρα.

kalaja-dolofonia
Το θύμα Astrit Kalaj και ο 30χρονος δράστης Elvis Shkambi

Ο δικαστής, με πάνω από τριάντα χρόνια υπηρεσίας, ετοιμαζόταν να διαβάσει την απόφαση για μια διαμάχη περιουσίας και επιβολή προστίμου, όταν ένας από τους εμπλεκόμενους στη δίκη, Έλβις Σκάμπι  (Elvis Shkambi), έβγαλε πιστόλι και άνοιξε πυρ. Δύο σφαίρες τον βρήκαν θανάσιμα, βάζοντας τέλος στην πολύχρονη δικαστική του πορεία.

Ο δράστης, βρισκόταν σε αντιπαράθεση με άλλη οικογένεια και, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οργίστηκε όταν ο δικαστής απέρριψε την αγωγή του. Αμέσως μετά στράφηκε και εναντίον των δύο αντιδίκων του τραυματίζοντας τους. Οι δύο άνδρες μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο.  Σκάμπι (Shkambi) βγήκε από το κτίριο με το όπλο στο χέρι, όμως αστυνομικοί που βρίσκονταν εκεί επενέβησαν γρήγορα, τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 30χρονος παρέμεινε ψύχραιμος και δήλωσε πως ενήργησε “για να υπερασπιστεί μια αδικία”, ισχυριζόμενος ότι η περιουσία ανήκε στην οικογένειά του πριν απαλλοτριωθεί από το κομμουνιστικό καθεστώς και μεταβιβαστεί από τον δήμο σε άλλους ιδιοκτήτες.

Εικόνα αρχείου

Οι έρευνες για τις ευθύνες του περιστατικού δεν περιορίζονται μόνο στον δράστη. Υπό διερεύνηση βρίσκονται και οι υπηρεσίες ασφαλείας του δικαστηρίου, καθώς προκύπτουν ερωτήματα για το πώς ο ένοπλος κατάφερε να μπει στην αίθουσα με όπλο.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, ένας αστυνομικός που υπηρετούσε στην είσοδο έχει τεθεί υπό κράτηση, ύστερα από υπόνοιες ότι δεν έκανε τον απαραίτητο έλεγχο μέσω του ανιχνευτή μετάλλων.

 

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

 

 

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ.

 

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Με πληροφορίες από 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.