Το Ισραήλ εντόπισε χολέρα σε νερό στα βόρεια της χώρας, κάτι που πιθανόν να οφείλεται στην εξάπλωση της νόσου στη γειτονική Συρία.

Εικόνα αρχείου.

 



Ισραήλ: Βακτήρια της χολέρας εντοπίστηκαν σε έναν ταμιευτήρα στα βόρεια της χώρας.



Το Ισραήλ εντόπισε χολέρα σε έναν ταμιευτήρα στα βόρεια της χώρας, κάτι που πιθανόν να οφείλεται στην εξάπλωση του ξεσπάσματος της νόσου στη γειτονική Συρία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Το Ισραήλ εντόπισε χολέρα σε έναν ταμιευτήρα στα βόρεια της χώρας, κάτι που πιθανόν να οφείλεται στην εξάπλωση του ξεσπάσματος της νόσου στη γειτονική Συρία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Ο εντοπισμός των βακτηρίων δεν συνιστά κίνδυνο για το κοινό σε αυτό το στάδιο, όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου προσθέτοντας ότι οι αρχές έχουν λάβει μέτρα για να προστατεύσουν τις υδάτινες πηγές του Ισραήλ” και παρακολουθούν τακτικά την πιθανότητα μόλυνσης του νερού, ειδικά στις βόρειες περιοχές της χώρας.

Σε δείγματα που ελήφθησαν από το υπουργείο Υγείας τις τελευταίες λίγες ημέρες, ένα δείγμα από τον ταμιευτήρα του Γιαρμούκ στο βόρειο Ισραήλ βρέθηκε θετικό στη χολέρα“, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος.

“Η προέλευση των βακτηρίων είναι πιθανόν η Συρία, δεδομένου του ξεσπάσματος χολέρας εκεί”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το νερό από τον εν λόγω ταμιευτήρα χρησιμοποιείται για άρδευση, σύμφωνα με την Ένωση Υδάτων της Κοιλάδας του Ιορδάνη. Το πρώτο πρόσφατο κρούσμα χολέρας στη Συρία επιβεβαιώθηκε τον Αύγουστο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Έκτοτε, το ξέσπασμα της νόσου εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα στη χώρα και τον περασμένο μήνα έφθασε στον Λίβανο. Η χολέρα μεταδίδεται συνήθως μέσω του μολυσμένου νερού, των τροφίμων ή των υπονόμων. Μπορεί να προκαλέσει έντονη διάρροια και αφυδάτωση, συμπτώματα τα οποία, αν δεν αντιμετωπιστούν, μπορούν να οδηγήσουν στον θάνατο.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειαπόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους  και δεν δεσμεύουν καθ οιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Με πληροφορίες από

 

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.