Πυροσβέστες: 300 ευρώ συν στον μισθό του με επίδομα κινδύνου & έξτρα υπερωρίες.



Υπερωρίες και επίδομα κινδύνου στους πυροσβέστες – Πόσα επιπλέον χρήματα θα πάρουν



 

Την δυνατότητα υπερωριών  στους πυροσβέστες στις περιπτώσεις αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς, εφόσον το επιθυμούν, αλλά και την χορήγηση επιδόματος κινδύνου προβλέπει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε σήμερα (22.07.2022) στη Βουλή.

Οι πυροσβέστες που εκτελούν περιπολίες ή υπηρετούν σε πεζοπόρα τμήματα, θα μπορούν, αν το θέλουν, σε περιπτώσεις που η κατηγορία κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς  είναι υψηλή (επίπεδο 3), πολύ υψηλή (κατηγορία 4) ή συναγερμού (κατηγορία 5) να κάνουν υπερωρίες μέχρι τέσσερα 8ωρα με αποζημίωση 20%.

Η αποζημίωση ύψους 20% αυτή ορίζεται στο ύψος που προβλέπεται για την εργασία πέραν του πενθημέρου.

Οι πυροσβέστες που το επιθυμούν μπορούν να κάνουν 12 επιπλέον οκτάωρα καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Παράλληλα, με τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο δίνεται άμεσα μηνιαίο επίδομα επικίνδυνης εργασίας, ύψους 141,92 ευρώ και στα στελέχη των Ειδικών Μονάδων Δασικών Επιχειρήσεων.

Παράλληλα ειδική διάταξη ορίζει ότι συγγενείς πολιτών που μετείχαν οικειοθελώς σε επιχειρήσεις κατάσβεσης πυρκαγιών και έχασαν την ζωή τους μπορούν να προσληφθούν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία ως πολιτικό προσωπικό.

Συγκεκριμένα για τις υπερωρίες, στο άρθρο 39 του νομοσχεδίου προβλέπεται πως «μετά από έγκριση του οικείου Διοικητή, θα μπορεί να εθελοντικά να απασχοληθούν μέχρι τέσσερα οκτάωρα τον μήνα, πέραν του προβλεπόμενου ωραρίου εργασίας, με την καταβολή αποζημίωσης.

Η  αποζημίωση ορίζεται στο ύψος που προβλέπεται για την πέραν του πενθημέρου εργασία του προσωπικού αυτού, προσαυξημένη κατά 20%.

Σε κάθε περίπτωση, το ως άνω προσωπικό δύναται να εκτελεί έως 12 επιπλέον οκτάωρα καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου».

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειαπόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους  και δεν δεσμεύουν καθ οιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

 

Πηγή

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.