Πρωτοβουλία Αστυνομικών: Καταγγελία για Αξιωματικό του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας του Α.Τ. Ομόνοιας.

Καταγγελία αστυνομικών για αξιωματικό του Α.Τ. Ομόνοιας

Ξανά στην επικαιρότητα βρίσκεται το αμαρτωλό Α.Τ Ομονοίας , καθώς, μετά την υπόθεση καταγγελίας ομαδικού βιασμού κοπέλας από αστυνομικούς, τώρα καταγγέλλεται αξιωματικός για τη συμπεριφορά του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αστυνομικών, αξιωματικός που υπηρετεί στο Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, εκδηλώνει συνεχώς «υποτιμητική, ειρωνική, πιεστική ακόμα και εξευτελιστική συμπεριφορά στο χαμηλόβαθμο προσωπικό».

Η ανακοίνωση θέτει, ακόμη, ερωτήματα για τα κριτήρια με τα οποία έγινε η στελέχωση του συγκεκριμένου γραφείο και ζητά από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να ασχοληθεί πραγματικά με το πλήθος καταγγελιών και προβλημάτων για το συγκεκριμένο τμήμα.

Αναλυτικά

Καταγγελίες γι’ απαράδεκτη συμπεριφορά από αξιωματικό του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας του Α.Τ. Ομονοίας

Πρωτοβουλία Αστυνομικών έγινε δέκτης καταγγελιών από συναδέλφους, οι οποίες αφορούν αξιωματικό που υπηρετεί στο Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας του Α.Τ. Ομονοίας.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο εν λόγω αξιωματικός φέρεται να εκδηλώνει συνεχώς υποτιμητική, ειρωνική, πιεστική ακόμα και εξευτελιστική συμπεριφορά στο χαμηλόβαθμο προσωπικό του Γραφείου. Εξαιτίας του κλίματος εκφοβισμού που έχει καλλιεργήσει, έχουν αναγκαστεί να αποχωρήσουν από την Υπηρεσία πολλοί συνάδελφοι, με αποτέλεσμα μέχρι πρότινος στο Γραφείο να μην υπάρχει καν η υπηρεσιακή δυνατότητα να διατεθεί Αξιωματικός Υπηρεσίας σε ορισμένες βάρδιες.

Αν ένας αξιωματικός εκδηλώνει συστηματικά παράτυπη και απαράδεκτη συμπεριφορά προς το χαμηλόβαθμο προσωπικό, αναρωτιέται εύλογα κανείς πώς θα συμπεριφέρεται και προς τους πολίτες. Η ηγεσία οφείλει να διερευνήσει σε βάθος τις καταγγελίες των συναδέλφων, οι οποίες αν ευσταθούν εγείρουν -συν τοις άλλοις- σημαντικούς προβληματισμούς για την ορθή λειτουργία των εν λόγω Γραφείων, τα οποία ασχολούνται με ένα πολύ ευαίσθητο αντικείμενο. Μάλιστα, οι εν λόγω καταγγελίες έρχονται να προστεθούν στον μακρύ κατάλογο καταγγελιών και προβλημάτων που έχουν ως επίκεντρο το Τμήμα της Ομονοίας, πράγμα που πρέπει να οδηγήσει την ηγεσία να εγκύψει σε αυτό εφαρμόζοντας σειρά από μέτρα για την αντιμετώπισή τους.

Κατά συνέπεια, άξιο απορίας είναι με ποια κριτήρια έγινε η στελέχωση των εν λόγω Γραφείων και με ποιο τρόπο ελέγχεται και διασφαλίζεται η ορθή λειτουργία τους. Μήπως υπήρξε επιφανειακή μέριμνα από το Αρχηγείο για την επιλογή των αστυνομικών που τα στελεχώνουν, με αποτέλεσμα να προστίθενται σε αυτά κι άλλες περιπτώσεις αστυνομικής αδιαφορίας για ζητήματα ενδοοικογενειακής βίας;

Τέλος, ειδική μνεία πρέπει να γίνει στο ότι η δημιουργία των Γ.Α.Ε.Β. δεν πρέπει να υποκαθιστά τις υποβαθμισμένες αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες πρόληψης, κοινωνικής προστασίας και στήριξης των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, οι οποίες βρίσκονται σε αυτήν την κατάσταση εξαιτίας της διαχρονικής κυβερνητικής αδιαφορίας.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειαπόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους  και δεν δεσμεύουν καθ οιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Με πληροφορίες από

 

Πηγή

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.