Θεσσαλονίκη:Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων σε 70 εξορμήσεις ελέγχθηκαν πάνω από 6000 ανήλικοι. 20% μείωση στην ανήλικη παραβατικότητα σύμφωνα με τον υπουργό.

 

Ανήλικη παραβατικότητα: «Τσίμπησαν» 6.000 ανήλικα σε 70 εξορμήσεις στη Θεσσαλονίκη

Τουλάχιστον δύο αστυνομικές επιχειρήσεις την εβδομάδα για την ανήλικη παραβατικότητα  πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα στη Θεσσαλονίκη. Από την αρχή του χρόνου μέχρι και σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί 70, κατά τις οποίες έχουν ελεγχθεί πάνω από 6.000 ανήλικοι, ενώ έχουν προσαχθεί τουλάχιστον 24.

Ανήλικη παραβατικότητα

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, πρώτος τόσο στον αριθμό των ελέγχων, όσο και των αστυνομικών επιχειρήσεων στο Πολεοδομικό Συγκρότημα αναδεικνύεται ο Δήμος Θεσσαλονίκης (κέντρο-παραλία-Τούμπα-Χαριλάου), όπου έχουν γίνει από τον Ιανουάριο μέχρι και σήμερα 18 επιχειρήσεις, με ελέγχους σε περισσότερα από 1.770 ανήλικα.

 

Ακολουθούν οι περιοχές: Πυλαία-Πανόραμα-Χορτιάτης (9 επιχειρήσεις), Εύοσμος-Κορδελιό (8 επιχειρήσεις), Δήμος Παύλου Μελά (6 επιχειρήσεις) και ακολουθούν: Ωραιόκαστρο (5 επιχειρήσεις), Δήμος Νεάπολης Συκεών (4 επιχειρήσεις), Δήμος Θερμαϊκού (3), Δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης (3), Δήμος Καλαμαριάς (3).

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης (με τη συνδρομή πολλές φορές των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Αστυνομίας, Άμεσης Δράσης και Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης), προσήχθησαν συνολικά 24 ανήλικα.

Οι επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. γίνονται κυρίως κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες, σε επιλεγμένα σημεία.

ΕΛ.ΑΣ. ναρκωτικά Εύοσμο Δενδροπόταμο

«Πρωταθλητής» μήνας ο Μάϊος
«Πρωταθλητής» μήνας στους ελέγχους (μέχρι στιγμής) αναδεικνύεται ο Μάϊος του 2024, όπου υλοποιήθηκαν 15 επιχειρησιακές δράσεις. Σε απόσταση αναπνοής (14 επιχειρήσεις) ακολουθεί ο Μάρτιος, ενώ τον Ιούνιο και τον Απρίλιο επίσης οι επιχειρήσεις ήταν πολλές σε όλη την πόλη (13), τον Ιούλιο μέχρι στιγμής έγιναν τρεις (3), τον Ιανουάριο δύο (2), ενώ τον Φεβρουάριο δέκα (10).

Σκοπός των εξορμήσεων της ΕΛ.ΑΣ. είναι η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.

Τα στοιχεία που συλλέγονται θα αποτελέσουν αντικείμενο αξιολόγησης, αξιοποίησης και διερεύνησης για τον σχεδιασμό στοχευμένων δράσεων σε περιοχές όπου διαπιστώνεται συσσώρευση περιστατικών ανήλικης παραβατικότητας.

Ανήλικη παραβατικότητα: Μείωση 20%
Σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη μετά από στοχευμένους ελέγχους, κατά κύριο λόγο γυναικών αστυνομικών και περιμετρικά αυτών δυνάμεις με πολιτικά, παρατηρείται μείωση στην ανήλικη παραβατικότητα της τάξης του 20%, ωστόσο εξέφρασε την ανησυχία του.

«Πάει καλά» το θέμα δήλωσε ο υπουργός αλλά χρειάζονται επιπλέον αντίμετρα, καθώς και το bullying στα σχολεία. «Έχουμε μία καλή εξέλιξη, αλλά συνεχίζω να ανησυχώ πολύ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης απέδωσε τα φαινόμενα της βίας ανηλίκων σε παραστάσεις που έχουν από την καθημερινή τους ζωή, από τα Media, τα social media, αναφέροντας τις ευθύνες των γονέων. Είπε πως στα φαινόμενα βίας ανηλίκων, οι αρπαγές κινητών, οι «βεντέτες», είναι οι πιο συχνές αφορμές.

Ανάλογες εξορμήσεις θα συνεχιστούν στο πεδίο της πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου της νεανικής εγκληματικότητας.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ.

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

 

Πληροφορίες από

 

Πηγή

 

Ειδήσεις σήμερα

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.