Περιβαλλοντικές μελέτες για επέκταση δομών φιλοξενίας σε Έβρο, Μυτιλήνη, Χίο,Σέρρες, Αττική.

Εικόνα αρχείου.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Το υπουργείο Μηταράκη ανέθεσε Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου (ΕΓΓΡΑΦΟ)

 

Άλλο ένα “βήμα” για την επέκταση των δομών φιλοξενίας λαθρομεταναστών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, έκανε σήμερα το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου του Νότη Μηταράκη.

 

Όπως σας ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ το Evros-news.gr, δημοσιεύθηκε σήμερα Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021 στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ το έγγραφο της απόφασης της Υπηρεσιακής Γραμματέως κ.Κουλούρη, που προβλέπει την ΑΣΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ σε γραφείο από τα Ιωάννινα, για την σύνταξη Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορούν έργα δημιουργίας προσωρινής Δομής Φιλοξενίας – Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης, μεταξύ των οποίων αναφέρεται και το ΚΥΤ στη θέση Φυλάκιο του Δήμου Ορεστιάδας, Π.Ε. Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Το έγγραφο αναφέρει:

Απόφαση απευθείας ανάθεσης για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε περιβαλλοντικά ζητήματα σχετικά με την υπαγωγή σε Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις (ΠΠΔ) που αφορούν στα έργα προσωρινής Δομής Φιλοξενίας – Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης του άρθρου 8 του ν. 4375/2016, στη θέση Βάστρια–(Πλάτη) του Δήμου Μυτιλήνης,

στη νήσο Λέσβο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, στη θέση Φυλάκιο του Δήμου Ορεστιάδας,

Π.Ε. Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, στη θέση Παχύ του Δήμου Χίου στη νήσο Χίο της Περιφέρειας

Βορείου Αιγαίου, στη θέση Κλειδί του Δήμου Σιντικής, Π.Ε. Σερρών

της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και στη θέση στρατόπεδο «ΓΕΡΑΚΙΝΗ» στη Μαλακάσα του Δήμου Ωρωπού της Περιφέρειας Αττικής.

 

Το ποσό που προβλέπεται για το ΚΥΤ Φυλακίου όπως αναφέρεται στην ίδια απόφαση, είναι:

4.588,00 € ( 3.700,00 € τιμή χωρίς Φ.Π.Α. και 888,00 € Φ.Π.Α.) για τη Θέση Φυλάκιο, εκτός σχεδίου
περιοχή, του Δήμου Ορεστιάδας στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκη.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ

ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΚΥΤ ΦΥΛΑΚΙΟΥ

Είναι λοιπόν ξεκάθαρο ότι το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, παρά την τελευταία λακωνική του ανακοίνωση και φυσικά πάνω απ’ όλα η Κυβέρνηση, προχωρούν κανονικά ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ των δομών φιλοξενίας στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, στα 33,5 στρέμματα που ήδη υπέγραψαν ενοικιαστήρια με τους 4 ιδιοκτήτες των εκτάσεων. Κι επειδή δεν θέλουν να υπάρξουν πιθανές Προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας, φροντίζουν να συντάσσουν και τις σχετικές Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειαπόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους  και δεν δεσμεύουν καθ οιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Πηγή

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.