Η Μόρια φλέγεται _ Το ΚΥΤ έχει καεί ολοσχερώς _ Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου συγκαλεί ο Πρωθυπουργός.(vid.foto)

 

Και ο διοικητής της ΕΥΠ θα λάβει μέρος στην έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό

Έκτακτη διυπουργική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου συγκαλεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης , με θέμα τη φωτιά στον καταυλισμό της  Μοριας  και το πώς θα τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση στο νησί.

Όπως μετέδωσε το OPEN TV, η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 9:30 στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τη συμμετοχή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Νότη Μηταράκη, του Αναπληρωτή Υπουργού Γιώργου Κουμουτσάκου, του Διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως στο νησί της Λέσβου μεταβαίνουν τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ με συνολικά 60 άνδρες, ώστε να συνδράμουν τις προσπάθειες της Αστυνομίας να τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση.

Το ιστορικό της εξέγερσης

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, κάποιοι από αυτούς αντέδρασαν στην προοπτική της απομόνωσης τους και αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τον καταυλισμό.

Άλλοι, αργά το βράδυ προσπάθησαν να βγουν έξω από τον καταυλισμό κινούμενοι προς τα βουνά και θεωρώντας ότι έτσι θα διαφύγουν από τον κίνδυνο του κορονοϊού που θα προκαλούσε η επαφή με όσους δεν δεχόταν να απομακρυνθούν.

Οι συγκρούσεις μεταξύ τους οδήγησαν σύντομα σε φωτιές αρχικά περιμετρικά του καταυλισμού που κατέκαψαν όλες τις σκηνές έξω και γύρω από το ΚΥΤ και κοντέινερ μέσα σε αυτό.

Κατά τις 2:30 το ξημέρωμα, μεγάλος αριθμός προσφύγων και μεταναστών κινήθηκε προς την πόλη περνώντας μάλιστα μέσα από το χωριό της Μόριας, ενώ διμοιρίες ΜΑΤ με κλούβες δημιούργησαν φραγμό στο ύψος του Καρά Τεπέ, αποτρέποντάς τους από το να μπουν στην πόλη.

Μιλώντας στο OPEN TV, ο δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, δήλωσε πως μέχρι και το πρωί της Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου, βρίσκονται στην Εθνική Οδό 12.500 πρόσφυγες και μετανάστες, μεταξύ αυτών και άνθρωποι θετικοί στον κορονοϊό, κάνοντας λόγο για «υγειονομική βόμβα», ενώ τόνισε πως το ΚΥΤ έχει καεί ολοσχερώς.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Λέσβου, Άρη Χατζηκομνηνό, ο οποίος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6», «το ΚΥΤ έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Όλα ξεκίνησαν τα μεσάνυχτα. Έβαζαν φωτιές περιμετρικά του κλειστού ΚΥΤ στη Μόρια. Φαινόταν ότι ήταν κάτι οργανωμένο όπως μας λένε κάτοικοι που μένουν δίπλα στο ΚΥΤ. Από τη μια είχαμε 12.000 ανθρώπους που βγήκαν και προσπάθησε να τους κρατήσει η Αστυνομία στο δρόμο για να μην προχωρήσουν προς τη Μυτιλήνη δεδομένου ότι έχουμε κρούσματα κορονοϊού. Τα 35 άτομα θα έπρεπε να οδηγηθούν σε εγκλεισμό. Αυτό δεν το δέχτηκαν με αποτέλεσμα να μπουν οι φωτιές. Τώρα περιμένουμε να δούμε πού θα στεγαστούν οι άνθρωποι αυτοί. Σε καμία περίπτωση όχι μέσα στη Μυτιλήνη. Οι περισσότεροι από τους 12.000 είναι επί της επαρχιακής οδού Μόριας-Παναγιούδας».

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειαπόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους  και δεν δεσμεύουν καθ οιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Ethnos.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.