Δανία _ «Οι ξένοι εγκληματίες” δεν έχουν λόγο να βρίσκονται στην χώρα, θα “εξορίζει” ξένους εγκληματίες και πρόσφυγες σε απομονωμένο νησί.

Φωτογραφία αρχείου

 

Σε ένα απομονωμένο νησί στα ανοικτά της χώρας πρόκειται να εξορίσει τους ξένους εγκληματίες που προορίζονται για απέλαση, η κυβέρνηση της Δανίας.

Η Δανία εξορίζει ξένους εγκληματίες και πρόσφυγες σε απομονωμένο νησί

Φωτογραφία αρχείου – Πηγή: Wikimedia/Erik Christensen

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Kristian Jensen, πρόκειται για το ακατοίκητο νησί  Lindholm συνολικής έκτασης 17 στρεμμάτων.

Η απόφαση ελήφθη έπειτα από μια συμφωνία μεταξύ της συντηρητικής κυβέρνησης συνασπισμού της Δανίας και του συμμάχου της κατά της μετανάστευσης, του Δανικού Λαϊκού Κόμματος (DF).

Το DF πανηγύρισε την απόφαση αναρτώντας στο twitter ένα καρτούν, στο οποίο φαίνεται ένας μελαμψός άνδρας να «εκτοπίζεται» από ένα πλοίο στο ερημονήσι.

Dansk Folkeparti

@DanskDf1995

Udviste, kriminelle udlændinge har INTET at gøre i Danmark. Indtil vi kan komme af med dem, flytter vi dem nu ud på øen Lindholm i Stege Bugt, hvor de vil have pligt til at opholde sig på det nye udrejsecenter om natten. Og der vil være politi til stede døgnet rundt. Sådan!

 

 

«Οι ξένοι εγκληματίες δεν έχουν λόγο να βρίσκονται στη Δανία. Μέχρι να μπορέσουμε να τους ξεφορτωθούμε, θα τους μεταφέρουμε στο νησί Lindholm, όπου θα υποχρεωθούν να παραμείνουν τη νύχτα στο νέο κέντρο απελάσεων. Θα υπάρχει αστυνομία παντού εκεί γύρω», τόνισε ο εκπρόσωπος του κόμματος, σύμφωνα με την εφημερίδα Independent.

Το κέντρο θα φιλοξενεί τους αιτούντες άσυλο το αίτημα των οποίων έχει απορριφθεί και έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα, καθώς και ξένους υπηκόους που δεν έχουν άδεια παραμονής, αλλά δεν μπορούν να απελαθούν νομίμως.

Ο Jensen, μιλώντας στο δανέζικο πρακτορείο ειδήσεων Ritzau, ισχυρίστηκε ότι δεν θα φυλακιστούν, αλλά ένα πλοίο θα τους μεταφέρει στο νησί, όπου θα πρέπει να παραμείνουν κατά τη διάρκεια της νύχτας προκειμένου να γίνεται καλύτερος έλεγχος.

Πηγή.ΑΠΕ/ΑΜΠΕ/ΕΡΑ

Η απόφαση αυτή προκάλεσε έντονη κριτική από την αντιπολίτευση, με πολιτικούς να την χαρακτηρίζουν ως «ανθρωπιστική κατάρρευση».

Ο αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών Morten Østergaard υποστήριξε ότι η επιλογή του νησιού αποτελεί απλά μία συμβολική κίνηση, η οποία δεν αντιμετωπίζει τη βασική αιτία της ανομίας στη χώρα, ούτε τα δεινά της μετανάστευσης.  

Στη Δανία υπάρχουν ήδη δύο κέντρα κράτησης για εγκληματίες και αιτούντες άσυλο των οποίων η αίτηση έχει απορριφθεί, ενώ ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών από χώρες όπως η Συρία και το Αφγανιστάν, έχει αυξηθεί ραγδαία.

cnn.gr/uniformnews.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.