Αφγανοί και Πακιστανοί λαθρομετανάστες κρατούσαν φυλακισμένους ομοεθνείς τους και ζητούσαν λύτρα!

Φυλακισμένους σε αγροτική αποθήκη έξω από τη Θεσσαλονίκη κρατούσαν πέντε Αφγανούς άτομα που φέρονται ως μέλη κυκλώματος, εκβιάζοντάς τους με την αξίωση της καταβολής χρηματικών ποσών, που κυμαίνονταν από 1.000 έως 3.000 ευρώ, προκειμένου να τους αφήσουν ελεύθερους.

Ύστερα από καταγγελία, πιθανότατα θύματος που κατάφερε να αποδράσει, αστυνομικοί εντόπισαν την αποθήκη κοντά στον οικισμό Προφήτης, και συνελήφθησαν πέντε άνδρες από το Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι συλληφθέντες κατηγορούνται για συμμετοχή σε οργανωμένο δίκτυο, το οποίο διευκόλυνε, με το αζημίωτο, την είσοδο παράτυπων μεταναστών στην Ελλάδα. Κατά την έφοδο της αστυνομίας στην αποθήκη-φυλακή, εντοπίστηκαν πέντε νεαροί άνδρες από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, που, κατά δήλωσή τους, παρέμεναν στο σημείο επί δύο εβδομάδες.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος των συλληφθέντων είναι κακουργηματικού χαρακτήρα, ενώ περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους

Πηγή

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.