“Έλληνες αστυνομικοί στον Έβρο έδειραν & έγδυσαν μετανάστες”, αναφέρουν Τουρκικά ΜΜΕ.

Φωτογραφία αρχείου.
 ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ H ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ
Τουρκικά ΜΜΕ: “Έλληνες αστυνομικοί στον Έβρο έδειραν & έγδυσαν μετανάστες” – Οι απάντηση των Ελλήνων αστυνομικώνΈνα δημοσίευμα το οποίο προκαλεί αποτροπιασμό, έχει κυκλοφορήσει τις τελευταίες ώρες στα τουρκικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Η εικόνα που συνοδεύει το άρθρο που δημοσιεύτηκε στην σελίδα Edirne Haberleri και είναι πρώτο θέμα στην ηλεκτρονική έκδοση της Hurriyet, απεικονίζει μια ομάδα παράτυπων μεταναστών, γυμνών και με εμφανή τα σημάδια ξυλοδαρμού στο σώμα τους.

Ο συντάκτης ισχυρίζεται πως πρόκειται για μια ομάδα μεταναστών από την Υεμένη και την Παλαιστίνη.

Σύμφωνα με το άρθρο, Έλληνες αστυνομικοί στον Έβρο συνέλαβαν τους μετανάστες, τους έγδυσαν και τους ξυλοκόπησαν άγρια χρησιμοποιώντας μέχρι και μπαταρίες, και λίγο αργότερα τους άφησαν να γυρίσουν πίσω με τα πόδια στην Αδριανούπολη.

Τους μετανάστες εντόπισαν κάτοικοι χωριού στην Αδριανούπολη, που τους μετέφεραν σε ένα καφενείο, και αφού τους έδωσαν ρούχα, τους παρείχαν νερό και φαγητό από τα σπίτια τους.

Αργότερα οι κάτοικοι παρέδωσαν τους μετανάστες στην Αστυνομία, ενώ ο συντάκτης επικαλείται τις μαρτυρίες των ίδιων των μεταναστών και των κατοίκων που τους εντόπισαν και τους περιέθαλψαν.

 

Η ελληνική απάντηση στα τουρκικά δημοσιεύματα

 

Άγνοια δηλώνει ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Αλεξανδρούπολης Χρήστος Τουφάκης για το συμβάν, αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο εμπλοκής Ελλήνων αστυνομικών στον Έβρο: “δεν θα πιστέψουμε τι λένε οι Τούρκοι, μπορούν να το διαχειρίζονται όπως θέλουν. Δεν γνωρίζουμε κάτι, και τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν υιοθετούνται από τους Έλληνες Αστυνομικούς σε καμία περίπτωση”.

Ο Πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων Έβρου Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς δηλώνει ότι: “αποκλείεται να έχει γίνει κάτι τέτοιο από αστυνομικούς στον Έβρο. Πρόκειται για τουρκική προπαγάνδα. Δεν το γνωρίζω, αλλά λέω με σιγουριά ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα”.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Ορεστιάδας Ηλίας Ακίδης χαρακτηρίζει το περιστατικό “στημένο”, επισημαίνοντας πως “Έλληνες αστυνομικοί ποτέ δεν τα κάνουν αυτά, το λέω κατηγορηματικά”.

Πρόκειται για ένα πρωτοφανούς αγριότητας περιστατικό, που αφήνει σοβαρές αιχμές προς την Ελλάδα αλλά και αμφιβολίες για τον τρόπο που η Τουρκία διαχειρίζεται το μεταναστευτικό που έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις στον Έβρο.

 

 

 

Edirne Haberleri/e-evros.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.