Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 30χρονο «μαϊμού» αστυνομικό – Κυκλοφορούσε με φάρους και αλεξίσφαιρο.

 

facebook

Μία ιδιαίτερη περίπτωση αντιποίησης αρχής απασχόλησε τις αρχές της Θεσσαλονίκης το βράδυ της Παρασκευής, όταν άνδρες της Ομάδας «Ζ» εντόπισαν και συνέλαβαν έναν 30χρονο, ο οποίος είχε μετατρέψει τον εαυτό του και τη μοτοσυκλέτα του σε… πιστό αντίγραφο αστυνομικής δύναμης.

Εικόνα αρχείου(ai)

Ο 30χρονος εντοπίστηκε να κινείται στους δρόμους της πόλης με τη δίκυκλη μοτοσυκλέτα του.

Αυτό που τράβηξε την προσοχή των πραγματικών αστυνομικών ήταν η πλήρης εξάρτηση που έφερε, η οποία ήταν πανομοιότυπη με τον επίσημο εξοπλισμό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ο συλληφθείς είχε φροντίσει για κάθε λεπτομέρεια ώστε να πείθει τους πολίτες για την ιδιότητά του:

Εμφάνιση: Φορούσε φορέα αλεξίσφαιρων πλακών ίδιου τύπου με αυτόν της ΕΛ.ΑΣ.

Όχημα: Η μοτοσυκλέτα του ήταν εξοπλισμένη με παλλόμενα μπλε φώτα (φάρους), η χρήση των οποίων επιτρέπεται αποκλειστικά σε υπηρεσιακά οχήματα.

Πειστήρια: Στην κατοχή του βρέθηκε μεταλλικό σήμα με την ένδειξη «POLICE OFFICER» τοποθετημένο σε δερμάτινη θήκη.

Ο «ψεύτικος» αστυνομικός οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του αφορά το αδίκημα της αντιποίησης.

Οι αρχές εξετάζουν αν ο 30χρονος είχε εμπλακεί σε άλλα περιστατικά, χρησιμοποιώντας την πλαστή του ιδιότητα για να σταματά πολίτες ή να προβαίνει σε παράνομους ελέγχους.

Σημείωση: Η αντιποίηση αρχής είναι σοβαρό αδίκημα, καθώς κλονίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως «όχημα» για περαιτέρω εγκληματικές πράξεις (όπως ληστείες ή απάτες).

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ.

 

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Με πληροφορίες από 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.