Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι για τη φονική εμπρηστική επίθεση.

 

 

 

 

Τρεις συλλήψεις για τη φονική εμπρηστική επίθεση στη Θεσσαλονίκη — Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι

Εννέα ημέρες μετά τις εμπρηστικές επιθέσεις, σε μία από τις οποίες έχασε τη ζωή της η Βάγια Νέστορα, η Αντιτρομοκρατική προχώρησε σε τρεις συλλήψεις με συντονισμένες επιχειρήσεις σε Θεσσαλονίκη και Χανιά. Πρόκειται για έναν 29χρονο και μια 26χρονη, που φέρονται να τοποθέτησαν τους μηχανισμούς, καθώς και έναν 24χρονο άνδρα που κατηγορείται ότι τους παρείχε καταφύγιο.

Στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης οι τρεις συλληφθέντες

Από το μεσημέρι της Παρασκευής (10/7) βρίσκεται στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ο 29χρονος, ο οποίος συνελήφθη στην οδό Βενιζέλου, όπου είναι το σπίτι του, από όπου προσήχθη τα ξημερώματα από τους αστυνομικούς

Σχεδόν ταυτόχρονα συνελήφθη στα Χανιά η 26χρονη, η οποία μόλις έμαθε για τον θάνατο της Βάγιας Νέστορα, έφυγε από τη Θεσσαλονίκη και ταξίδεψε μέχρι τα Χανιά, όπου έμεινε σε ένα σπίτι φίλων της, χωρίς να τους ενημερώσει για ποιο λόγο πηγαίνει εκεί για διακοπές.

 

 

Ο 24χρονος, του οποίου το σπίτι ανήκει σε συγγενείς του, είχε δώσει τα κλειδιά στους άλλους δύο νεαρούς φίλους του, οι οποίοι έχουν συλληφθεί ως οι άνθρωποι που τοποθέτησαν τον εμπρηστικό μηχανισμό στο σπίτι της οικογένειας Νέστορα.

Σύμφωνα με τις Αρχές, ο 29χρονος είναι αυτός που πήρε τη σακούλα με το γκαζάκι και την τοποθέτησε ανάμεσα στη μάσκα και στο ντεπόζιτο στο αυτοκίνητο που εξερράγη και πήρε φωτιά, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα η μητέρα της Αφροδίτης Νέστορα, Βάγια Νέστορα.

Το πρωί του Σαββάτου οι καταθέσεις στους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που έχουν φτάσει από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, και στη συνέχεια ενώπιον του Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικογραφία που συντάσσεται είναι για τα βαριά κακουργήματα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση και με δόλο και με την επιβαρυντική περίσταση της τρομοκρατικής πράξης.

Τρεις ακόμη άνθρωποι που φέρεται να έχουν τοποθετήσει και αυτοί πεζή τα γκαζάκια στα σπίτια του Ζήση Ιωακείμωβιτς και του Σάββα Αναστασιάδη δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί από τις αρχές, ωστόσο φέρονται να βρίσκονται πολύ κοντά.

Ο δικηγόρος του 24χρονου σε δηλώσεις του είπε ότι ο νεαρός δεν ανήκει στον αναρχικό χώρο και ότι δεν γνωρίζει τους συλληφθέντες.

Δύο οι υποομάδες που έδρασαν

Για τα άλλα τρία άτομα τα οποία εμπλέκονται στις δύο εμπρηστικές επιθέσεις στα άλλα δύο στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που προηγήθηκαν της επίθεσης στην πολυκατοικία της οικογένειας Νέστορα, η Αντιτρομοκρατική κατέληξε μόλις την Πέμπτη ότι εμπλέκονται στην υπόθεση από την ανάλυσή του βιολογικού υλικού.

Από την αρχή, από την Κρατική Ασφάλεια στη Θεσσαλονίκη οι αστυνομικοί είχαν ενημερώσει τους συναδέλφούς τους στην Αντιτρομοκρατική, στα κεντρικά, ότι από την χρονομέτρηση που είχαν πραγματοποιήσει στην περιοχή δεν προέκυπτε τα άτομα αυτά να αποτελούσαν μία ίδια ομάδα και θεωρούσαν ότι επρόκειτο για δύο.

Από το βιντεοληπτικό τηλεοπτικό υλικό οι αστυνομικοί κατάφεραν να διαπιστώσουν πως ήταν δύο οι υποομάδες που έδρασαν. Επιπλεον γίνεται έρευνα για να ταυτοποιηθούν και να συλληφθούν και οι υπόλοιποι.

Σε ό,τι αφορά τα τρία άτομα τα οποία συνελήφθησαν για τη φονική εμπρηστική επίθεση στην πολυκατοικία της οικογένειας Νέστορα, αυτό ήταν αποτέλεσμα συνδυαστικής έρευνας από τα βιντεοληπτικά υλικά που είχε στη διάθεση της η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Εικόνα αρχείου.

Η 26χρονη συνελήφθη στην Παλαιόχωρα Κρήτης

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής, οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν και συνέλαβαν την 26χρονη στην Παλαιόχωρα, στα νότια του νομού Χανίων, περιοχή που, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε ήδη τεθεί στο μικροσκόπιο των ερευνών.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, επισκεπτόταν συχνά την περιοχή, όπου διατηρούσε και φιλικές σχέσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα και στην κατοικία φιλικού της προσώπου, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν γίνει γνωστά τα ευρήματα.

Η 26χρονη εντοπίστηκε τελικά σε παραλία της περιοχής. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν γνωστή σε αρκετούς κατοίκους της νότιας Κρήτης, ενώ φέρεται να εργαζόταν περιστασιακά σε καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης, αναλαμβάνοντας εργασίες καθαριότητας.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ.

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Με πληροφορίες από Πηγή

Ρεπορτάζ: Δέσποινα Κρητικού, Θοδωρής Παναγιωτίδης, Ευτυχία Πενταράκη

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.