Τροποποίηση ΚΥΑ που αφορά τους κανονισμούς παραγωγής, αποθήκευσης και διάθεσης σε κατανάλωση εκρηκτικών υλών.

 

Τροποποίηση ΚΥΑ που αφορά τους κανονισμούς παραγωγής, αποθήκευσης και διάθεσης σε κατανάλωση εκρηκτικών υλών
Τροποποίηση ΚΥΑ που αφορά τους κανονισμούς παραγωγής, αποθήκευσης και διάθεσης σε κατανάλωση εκρηκτικών υλών

Αναρτήθηκε στη Διαύγεια η τροποποίηση της κοινής υπουργικής απόφασης που αφορά στους Κανονισμούς για την παραγωγή, αποθήκευση και διάθεση σε κατανάλωση εκρηκτικών υλών.

Όπως αναφέρεται σχετικά:

Η παρ. 3 του άρθρου 2 της υπ’ αρ. 3329/15.2.1989(Β’ 132) κοινής υπουργικής απόφασης τροποποιείται ως ακολούθως:

“Αν ανάμεσα στο εργοστάσιο ή την αποθήκη και στους πιθανούς δέκτες της παρ. 2 (σ.σ. Εθνικούς Οδούς, Επαρχιακές-Κοινοτικές οδούς, Σιδηροδροµικές γραµµές Όρια εγκεκριμένων σχεδίων πόλεων ή χωρίων, Αγροικίες, εργαστήρια ή άλλες θέσεις που αναµένεται να υπάρχουν άνθρωποι, Όρια απαλλοτριώσεων µε εκμετάλλευση ορυχείων) παρεμβάλλονται φυσικά προστατευτικά μέσα (όπως λόφοι, βουνά κ.λπ.), με απόφαση του αρμοδίου οργάνου της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, οι αποστάσεις μπορεί να μειωθούν μέχρι το ήμισυ. Για την έκδοση της ανωτέρω απόφασης πρέπει να προηγείται γνωμοδότηση της Επιτροπής του άρθρου 3 (σ.σ. της Συµβουλευτικής Επιτροπής Εµπειρογνωµόνων Εκρηκτικών), κατόπιν εισήγησης της αρμόδιας αδειοδοτούσας αρχής”.

Την απόφαση υπογράφουν οι υπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας και οι υφυπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Υποδομών και Μεταφορών.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειαπόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους  και δεν δεσμεύουν καθ οιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Πηγή

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.