Προσόντα αστροναύτη(…;) πρέπει να έχει ο δικηγόρος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΛΔΟ).

Το να διαθέτει προσόντα αστροναύτη ένας νομικός σύμβουλος για θέματα διαστημικού δικαίου είναι κάτι που θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει «εξτραβαγκάντσα».

Προφανώς όμως αυτό δεν το συμμερίζεται ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός, όπως προκύπτει από την προκήρυξη για την πλήρωση της σχετικής θέσης που δημοσίευσε.

Προσόντα αστροναύτη πρέπει να έχει ο δικηγόρος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού | in.gr

Η προκήρυξη αφορά δεκάδες διαφορετικές ειδικότητες, αλλά εκείνη που… εντυπωσιάζει περισσότερο είναι του νομικού συμβούλου, λόγω των προσόντων που ζητούνται, τα οποία μεταξύ άλλων είναι: να έχει συμμετάσχει σε τουλάχιστον δύο πιστοποιημένες διαστημικές αποστολές για τουλάχιστον δύο έτη ή σε μία πιστοποιημένη διαστημική αποστολή για τουλάχιστον τρία έτη…

Εξίσου εντυπωσιακή είναι η μοριοδότηση για την προφορική συνέντευξη, καθώς ο υποψήφιος αν τα πάει καλά σε αυτήν μπορεί να μην χρειάζεται καν μεταπτυχιακό και διδακτορικό…

Δείτε τη σχετική προκήρυξη εδώ 

Δεν ψάχνουμε δικηγόρο-αστροναύτη, εξηγεί ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός
Ο ΕΛΔΟ σπεύδει να διευκρινίσει ότι για τη θέση του νομικού αρκούν οι νομικές γνώσεις και ότι οι υποψήφιοι δεν χρειάζεται να έχουν μετάσχει σε διαστημικές αποστολές.
Ζητείται αστροναύτης-δικηγόρος από τον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό
 Πώς θα αντιδρούσατε στην προκήρυξη εταιρείας που θέλει να προσλάβει νομικό αν ζητούσε έναν νομικό με εμπειρία σε διαστημικές αποστολές; Πόσους τέτοιους να έχουμε στην Ελλάδα, θα σκεφτόμασταν όλοι, εδώ καλά-καλά δεν υπάρχει έλληνας αστροναύτης, πόσο μάλλον έλληνας δικηγόρος αστροναύτης.
Αυτό ανέφερε η προκήρυξη του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού που, πέρα από τα αναμενόμενα προσόντα για ένα νομικό (πτυχίο, μεταπτυχιακά) θα έπρεπε να είχε συμμετάσχει σε τουλάχιστον δύο πιστοποιημένες διαστημικές αποστολές για τουλάχιστον δύο έτη ή σε μία πιστοποιημένη διαστημική αποστολή για τουλάχιστον τρία έτη! «Ο/Η ειδικός/ή επιστήμων που πρόκειται να στελεχώσει τον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό (ΕΛΔΟ), θα είναι υπεύθυνος/η για την νομική υποστήριξη των θεμάτων διαστήματος του οργανισμού», σημείωνε ο Οργανισμός.
Αφού το θέμα έγινε γνωστό και το κύμα των αστείων στο ελληνικό Ιντερνετ μπορεί και να έφτασε στο Διάστημα.
Ο ΕΛΔΟ σπεύσει να διευκρινίσει ότι «ο όρος “διαστημική αποστολή”, ο οποίος είναι μετάφραση του αγγλικού διεθνούς όρου “Space Mission”, αναφέρεται σε οποιοδήποτε διαστημικό πρόγραμμα ή/και έργο το οποίο περιλαμβάνει, σχεδιασμό ή/και κατασκευή ή/και εκτόξευση ή/και έλεγχο ή/και λειτουργία διαστημικού αντικειμένου ή άλλου τεχνητού σώματος στο εξω-ατμοσφαιρικό διάστημα. » Περιλαμβάνει δε όλες τις απαραίτητες προπαρασκευαστικές ενέργειες για την προετοιμασία των παραπάνω (πχ μελέτες , νομικές διαδικασίες, αρχικοί σχεδιασμοί κοκ)».
Με ή χωρίς αποστολές, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 14 Σεπτεμβρίου.
Πηγή: Protagon.gr/in.gr/hellenicspaceagency.gov/uniformnews.gr/

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.