“Πίνουν, ρημάζουν και αφοδεύουν όπου βρουν”. Επιστολή Κατοίκων πλατείας Καλλιθέας Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης.

Άνω Πόλη: Σε απόγνωση οι κάτοικοι στην Πλ. Καλλιθέας – “Πίνουν, ρημάζουν και αφοδεύουν όπου βρουν” (φωτο)

Ανάστατοι παραμένουν οι κάτοικοι πέριξ της πλατείας Καλλιθέας, στην Άνω Πόλη, καθώς, όπως λένε, νεαροί συνεχίζουν να κάνουν πάρτυ στο σημείο βραδινές ώρες, με αποτέλεσμα και να αναστατώνεται η γειτονιά, αλλά και να γεμίζει σκουπίδια. “Την ώρα που όλη η πόλη βρίσκεται στην πιο δύσκολη και αυστηρή καραντίνα των τελευταίων δεκαετιών, την ώρα που τα νοσοκομεία δίνουν κάθε μέρα άνιση μάχη με τον Covid19 κάθε βράδυ εκατοντάδες νεαρών ατόμων παραβιάζουν την καραντίνα και συνωστίζονται στην γειτονιά μας. Κάθε βράδυ συγκεντρώνονται στην πλατεία Καλλιθέας από 200 ως 600 άτομα ενίοτε και 800. Αν σκεφτούμε ότι η συγκέντρωση αρχίζει από τις 11 το πρωί αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα ότι καθημερινά περνάνε μερικές χιλιάδες άτομα. Αντί να σεβαστούν τον χώρο που τους φιλοξενεί, κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να λερώσουν, να βανδαλίσουν και να ενοχλήσουν όλους εμάς που κατοικούμε γύρω από την πλατεία σε απόσταση 200 μέτρων” σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει η Πρωτοβουλία Κατοίκων, ο κύριος όγκος αποχωρεί ως τις 6 το πρωί και οι τελευταίοι περίπου στις 8 το πρωί. “Πίνουν, σπάζουν και ρημάζουν ότι υπάρχει μπροστά τους. Καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες μπύρας, ουίσκι, τζιν, βότκα, κρασί, ρετσίνα και ότι άλλα αλκοολούχα ποτά υπάρχουν. Οι οδοκαθαριστές κάθε πρωί που σκουπίζουν βρίσκουν κενά πεταμένα κουτιά από ψυχοφάρμακα, κυρίως Artane και χρησιμοποιημένες σύριγγες. Ανάβουν καπνογόνα και ρίχνουν κροτίδες κατά την διάρκεια της νύχτας ή του ξημερώματος και δημιουργούν συνθήκες γηπέδου. Καταστρέφουν τα παγκάκια της πλατείας τα οποία πριν μια εβδομάδα αντικαταστάθηκαν και αν κάποιος τα δει σήμερα θα δει ότι ήδη βανδαλίστηκαν πάλι” τονίζεται χαρακτηριστικά.

Η κατάσταση, όπως περιγράφεται στη σχετική ανακοίνωση, είναι αποκρουστική. “Αφοδεύουν όπου βρουν και ουρούν μέσα στην πλατεία οπουδήποτε χωρίς αναστολές μπροστά στα μάτια ανδρών γυναικών και παιδιών. Κάνουν τις ανάγκες τους επάνω στους τοίχους αλλά και τις πόρτες των σπιτιών μας. Παντού τσίκνα, εμετοί και έντονη μπόχα από αλκοόλ και χασίς“.

Οι κάτοικοι ζητούν από τις αρχές της πόλης, την αστυνομία αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, να επιληφθούν του θέματος για να μπορέσουν να πάρουν και πάλι πίσω τη γειτονιά τους. “Για να επανέλθει η ηρεμία μας πρέπει να υπάρξει πολιτική βούληση. Αυτή είναι η στιγμή που πρέπει να παρθούν αποφάσεις πριν είναι αργά. Η περιοχή μας είναι μια περιοχή κατοικίας και έτσι θέλουμε να παραμείνει” καταλήγει η ανακοίνωση.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειαπόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους  και δεν δεσμεύουν καθ οιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Πηγή

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.